Dakota Johnson se distancuje od příšerné komiksovky Madam Web. Producenti mluví o zradě

Dakota Johnson se distancuje od příšerné komiksovky Madam Web. Producenti mluví o zradě
Dakota Johnson | Getty Images
„Bohužel mě nepřekvapuje, jak to šlo z kopce,“ prozradila Johnson v rozhovoru pro Bustle na adresu filmu, který s rozpočtem 80 milionů dolarů zatím po celém světě vydělal jen 96 milionů. A málokdo z platícího publika odcházel spokojený, přestože herecké obsazení zahrnuje rovněž populární hvězdu generace Z Sydney Sweeney. „Natáčení pro mě každopádně bylo zkušeností. Něco takového jsem nikdy předtím nedělala. A pravděpodobně už ani neudělám, protože v tomhle světě úplně nedávám smysl. A teď už to vím,“ pokračovala herečka, již proslavil také zdařilý remake italského hororu Suspiria.
Dakota Johnson
Dakota Johnson

Herečka

Okamžitě tak napodobuje veřejné mytí rukou nad vlastním projektem ve stylu Roberta Pattinsona, jenž zpochybnil kvality a relevanci populární teenagerské ságy Stmívání. Britský herec své charakterní stigma setřásl v sérii nezávislých autorských produkcí nebo v blockbusterech od oceňovaných tvůrců jako Christopher Nolan nebo Matt Reeves. Johnson to bude mít složitější, neboť Madam Web pohořela právě jako její vstupenka mezi hvězdy nákladných velkofilmů.
Herečka svalila vinu na zákulisní koncepci, která podle ní proměnila původní záměry v něco kompletně odlišného. Za tristní výsledek, který ji příliš nepřekvapil, prý může také „komise,“ která rozhodovala o zásadních věcech bez ohledu na ošetření umění. „Filmy vytváří filmaři a jejich tým umělců. Nemůžete dělat umění podle čísel a algoritmů. Publikum je podle mě nesmírně chytré, což produkce začala podceňovat,“ pokusila se brát ohledy na ublížené diváky a divačky, kteří snímek sepsuli jen o něco mírněji než kritici.
Madam Web
Madam Web | Sony
Sama prý Madam Web neviděla a svými postoji přirozeně vaří krev studiovým hlavounům, kteří mají dost starostí i bez „zrady“ hlavní tváře projektu. Po Morbiovi si Sony připsalo další superhrdinský propadák, který v podstatě postrádá vlastní existenční smysl, a reálně hrozí, že další hraný film už ve spolupráci s Marvelem nenatočí. Rozhodují hlavně chabá čísla a naštvaní producenti si všímají, že kdyby Madam Web při dané kvalitě vydělala spoustu peněz, Johnson by dávno rozjařeně mluvila o pokračování a skvělých zkušenostech. „Ne každý film bude fungovat. Ale i do těch nepovedených se vkládá spousta tvrdé dřiny a ničemu neprospívá, když na ně hlavní hvězda kydá špínu,“ cituje Daily Mail zákulisní zdroje.
„Mnoho lidí u Sony zpochybňuje její vliv. Reakce na toto selhání ji bude pravděpodobně dál pronásledovat,“ hlásají některé předpovědi, které pod Johnson podřezávají dosud pečlivě budované hollywoodské bidlo. Nikomu nevadí krátká narážka Sydney Sweeney, která se při monologu v Saturday Night Live otřela také o mizerné recenze Madam Web. Tvrdošíjná póza Dakoty Johnson však neúspěšný projekt trvale podrývá a oživuje už legendární propadáky jako Batman & Robin, Catwoman či Daredevil, jichž se George Clooney, Halle Berry a Ben Affleck rovněž zpětně zříkali.
Herečku ovšem nyní zřejmě čeká hlavní role v nadcházející romanci Celine Song (Minulé životy) Materialists, a pokud se zopakuje úspěch režisérčina posledního titulu, průmysl na „podrazácké" řeči Johnson jistě zapomene. Otázkou je, zda by měl.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu. Najdete tam řadu lepších filmů než Madam Web.
zdroje: Daily Mail, Bustle