Daredevil

52%
Daredevil
Malý Matt Murdock nešťastnou náhodou oslepl. Jeho táta je boxer a právě se chystá ke klíčovému zápasu s černým protivníkem. Mafie si přeje, aby Murdock prohrál. Ale ten manipulátory neuposlechne a je proto zavražděn. Matt je sice slepý, ale ostatní jeho smysly znásobily intenzitu. Musí se pomstít. Střih. Dospělý Murdock se stal brilantním obhájcem. Jeho zásadou je obhajovat jen nevinné. Po jednom procesu, ve kterém se utkal s mafiánským žalobcem, jde Matt se svým partnerem a kamarádem na oběd. Do restaurace zabloudí nádherná dívka. Murdock ji cítí všemi smysly. Ale ona si myslí: "Kdo je ten divný a drzý mladík?" Dívka jménem Elektra dá Mattovi pocítit, že se umí bránit. Asijská bojová umění má v krvi. A smutek v duši, přišla o matku. Mladí lidé se po bojovném začátku do sebe zamilují. Svět kolem Matta ve dne a jeho alter ego - maskovaného mstitele "Daredevila - muže beze strachu" v noci, je nelítostný. Je v něm Wilson Fisk (Michael Clarke Duncan) král neboli Kingpin newyorského zločinu, který jde po krku každému, kdo by mu jen trochu stál v cestě, krutý a přesný zabiják Colin Farrel jako Bullsey (= trefa do černého), je tu i investigativní žurnalista Ben Urich. Scéna za scénou, akce za akcí - celý New York žije existencí superhrdiny Daredevila v červené pláštěnce a jeho zázračnou schopností být všude, kde si to žádá spravedlnost



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
5
Daredevil to měl velmi těžké už od začátku. Není to zrovna nejoblíbenější postava a navíc se ho ujmul dřevák Ben Affleck. Veškerá komiksová předloha zde padla za vlast a Mark Steven Johnson tristně nezvládá jak akční sekvence,tak logický chod snímku. Casting se maximálně nepovedl a role pro Michaela Clarke Duncana je totálně nevhodná. Potěší snad jen správně ujetý Colin Farrell a cameo Kevina Smitha.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
7
Komiksová postava, která dostala filmový prostor krátce po prvním Spider-manovi, a hodně se od ní očekávalo. Bohužel, nadšení nebylo naplněno. Nějak se to nepovedlo. Scénář je děravý jak ementál, a je plný nelogičností. Bojové scény nejsou špatné do chvíle, kdy jsou nahrazeny počítačovou animací. Viditelně nerealistické. Zajímavé je ztvárnění způsobu Daredevilova vnímání. Myslím, že to se tvůrcům povedlo. Romantická vsuvka nebyla na škodu, nijak to výsledku však nepomohlo. Vznikl průměrný snímek, který se tváří více jako drama, než jako akční film. Příběh o slepém právníkovi, který v masce bojuje proti zločinu byla ohromná výzva, která bohužel nebyla využita.
Fingon
16 886 bodů
4
Zlatá Elektra...

Dodatečné informace

Původní název:
Daredevil (více)
  • USA Daredevil
  • USA Daredevil: El hombre sin miedo
  • USA Daredevil - kartmatu tasuja
  • USA Demolidor - O Homem Sem Medo
  • USA Korkusuz
  • USA Сорвиголова
Premiéra v ČR:
3. 4. 2003
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA
Čeština:
Daredevil je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch