„Akční hrdinové neodchází.“ Dojemná Schwarzeneggerova slova nemocnému Willisovi

„Akční hrdinové neodchází.“ Dojemná Schwarzeneggerova slova nemocnému Willisovi
Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis roku 1994 | Getty Images
„Pro mě je to fantastický člověk,“ nešetřil chválou Schwarzenegger, jenž si po boku Willise zahrál v akčňácích Expendables a Expendables 2 a provozoval s ním síť restaurací Planet Hollywood. „Vždycky byl a navždy zůstane obrovskou hvězdou. Vždy se na něj bude vzpomínat jako na superhvězdu a laskavého muže,“ pokračoval pětasedmdesátiletý herec a někdejší guvernér Kalifornie.
Bruce Willis
Bruce Willis

Herec

Oba byli osobnostmi akčního žánru a v tomto ohledu Arnie nepochybuje, že Willis nikdy zbraně nesloží. „Ze zdravotního hlediska samozřejmě musel odejít na odpočinek. Ale myšleno obecně, lidé jako my nikdy do důchodu nejdou. Akční hrdinové pouze doplní zásobník,“ uzavřel bývalý kulturista a hvězda filmů jako Terminátor, Predátor nebo Total Recall.
Pro Schwarzeneggera to zatím platí bezezbytku, neboť v minulých dnech na Netflixu debutovala komediální akční série FUBAR, v níž ztvárňuje vysloužilého agenta. Willis šel v posledních letech z jedné role do druhé, avšak kvalita těchto produkcí byla hluboko pod jeho dřívější úrovní. Čelil proto posměchu, který lidem zamrzl po loňském zveřejnění jeho diagnózy. Nejprve se mělo za to, že trpí afázií a ztrácí schopnost porozumět řeči. Diagnóza se posléze upravila na frontotemporální demenci, která je po Alzheimerově chorobě druhým nejčastějším degenerativním onemocněním mozku.
Bruce Willis, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone a Bruce Willis – Expendables: Postradatelní 2 | Lionsgate
Na Willise se přitom vždy nevzpomínalo jen v dobrém. Jeho hvězdné manýry ho stály místo v Expendables a režisér Kevin Smith, jenž s ním natáčel akční komedii Poldové, žehral na Willisův domýšlivý přístup, který jej prý nesmírně zklamal. Smith se však loni po zveřejnění hercova stavu veřejně kál a svůj idol zpětně bránil.

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Ostatní28. 5. 2023
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného