Trailerová nálož týdne: Netflix vytahuje další dokumentární eso –⁠ příběh internetového miláčka, z něhož se vyklubal vrah

Trailerová nálož týdne: Netflix vytahuje další dokumentární eso –⁠ příběh internetového miláčka, z něhož se vyklubal vrah
The Hatchet Wielding Hitchhiker | Netflix

65 (film)

režie: Scott Beck, Bryan Woods
hrají: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman
premiéra: kino, 9. března 2023
Scott Beck a Bryan Woods se v Hollywoodu pohybují dvacet let, skutečného průlomu se ale dočkali teprve čtyři roky zpátky, kdy společně napsali Tiché místo. Jde o jedinou známou položku jejich filmografie, i jeden hit ale často stačí k tomu, aby vám producenti odklepli pořádný projekt. V Sony se rozhodli jejich scenáristického úspěchu využít a vyčlenili jim štědrých 95 milionů dolarů na sci-fi, v níž Adam Driver ztroskotá na planetě, kde stále ještě vládnou dinosauři. Snímek Beck s Woodsem současně i režírují, což také není jejich první taneček v daném oboru, tam ale na úspěch teprve čekají. 65 se v traileru jeví být z podobného ranku jako Nevědomí nebo Já, legenda (sci-fi kulisa a sázka na minimum herců), což je něco, co žánru obecně, když se zadaří, sluší. Tak snad nás čeká příjemné překvapení.
65 | Columbia TriStar

Velryba (film)

režie: Darren Aronofsky
hrají: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton
premiéra: kino,16. února2023
O Velrybě, v níž zažívá Brendan Fraser fenomenální comeback a s největší pravděpodobností si dojde pro Oscara, už se toho napsalo dost. Celosvětová premiéra se pomalu blíží, a tak se studio vytasilo s plnohodnotným trailerem, kterým chce lákat do kin. Jedna věc je, když se můžete v rámci propagačních článků ohánět návratem miláčka davů, na druhou stranu Velryba není Mumie a nebude úplně lehké do kina dostat většinové publikum. A jakkoli může být Fraser oslavovaný za herecké vzkříšení, pro jeho další projekty je důležité i to, aby snímek něco vydělal.
Velryba | A24

Spider-Man: Napříč paralelními světy (film)

režie: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson
Mluví: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Jake Johnson
premiéra: kino, 1. června 2023
Přestože se v rámci pavoučího filmového universa nejvíce pozornosti dostává Spider-Manovi: Bez domova, skutečným králem adaptací oblíbeného superhrdiny je animák Spider-Man: Paralelní světy, který ostatně Bez domova inspiroval. Nyní konečně došlo na pokračování, slibující ještě zběsilejší jízdu, ať už se bavíme o jedinečné vizuální stránce nebo o počtu Spider-Manů v jednom příběhu. O co přesně ve filmu půjde, to se nicméně můžeme v tuhle chvíli jen dohadovat. Trailer především vzpomíná na jedničku a rekapituluje klíčové momenty, na druhou stranu i to málo nového působí dechberoucím dojmem a vyvolává vzrušení. Hlavním protagonistou je opět Miles Morales a snímek půjde do kin ve dvou částech. Tu první uvidíme 1. června 2023, na druhou si počkáme do března 2024.
Spider-Man: Napříč paralelními světy | Sony

Ztratil se pes (film)

režie: Stephen Herek
Hrají: Rob Lowe, Johnny Berchtold, Kimberly Williams-Paisley
premiéra: Netflix, 13. ledna 2023
Kdo je pejskař, ten snadno podlehne filmům s jejich čtyřnohými oblíbenci. Dvakrát tolik, pokud jsou ve hře emoce (viz Marley a já nebo Hačikó – příběh psa). Netflixovská novinka Ztratil se pes jich zřejmě nebude mít málo. Snímek natočený podle skutečného příběhu (respektive podle knihy Paulse Toutonghiho z roku 2016) popisuje příběh otce a syna, kteří musí překonat společné neshody a najít ztraceného psa Gonkera. A aby to nebylo příliš jednoduché, mají na to pouze dva týdny, protože Gonker potřebuje léky. Nevím, jak vy, ale já coby majitel vlčandy a německého ovčáka už dopředu počítám během sledování s velkou spotřebou kapesníků.
Ztratil se pes

The Hatchet Wielding Hitchhiker (minisérie)

premiéra: Netflix, 10. ledna 2023
Netflix pokračuje v krasojízdě dokuseriálů, vycházejících z kriminálních případů. V nové sérii nahlédneme pod pokličku příběhu stopaře Kaie. Kai se na internetu proslavil následujícím videem poté, co v roce 2012 zasáhl při útoku na pracovníka kalifornských veřejných služeb a uvedl, že k odvrácení dalšího útoku použil sekeru. Později nicméně vyšlo najevo, že sám v té době zabil jiného muže. Netřeba více prozrazovat, něco málo naznačí trailer. A čím méně dopředu budete vědět, tím zajímavější pro vás celá série bude.
The Hatchet Wielding Hitchhiker: Trailer

Waltair Veerayya (film)

režie: K. S. Ravindra
Hrají: Ravi Teja, Shruti K. Haasan, Chiranjeevi, Rajendraprasa
premiéra: zatím bez premiéry
V Kinoboxu se bollywoodským kouskům nevěnujeme zdaleka tolik, kolik by si tamní svérázná (minimálně z našeho úhlu pohledu) kinematografie zasloužila. Takže dnes uděláme malinkou nápravu prvním dráždidlem na akčňák Waltair Veerayya. Nehraje v něm nikdo, koho by kdokoli v Evropě znal, o jméně režiséra, jenž je údajně v Indii velkou hvězdou, nemluvě. Ale je to akčňák o policajtovi, který chce zastavit kriminalitu v pobřežním městě a v prvním teaseru celou dobu bojuje s kůzlátkem v ruce. To prostě chcete!
Waltair Veerayya

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Fabelmanovi jsou poloautobiografické dílo režiséra Stevena Spielberga. 75letý klasik, co má za sebou přes 40 filmů, už u nás ale přestává být hvězdou a jeho zpověď je až příliš nenápadná a sofistikovaná.