Z domněnky se stala realita. Kapitán Amerika se vrátí a přinese jednu velkou změnu

Z domněnky se stala realita. Kapitán Amerika se vrátí a přinese jednu velkou změnu
The Falcon and the Winter Soldier (2021) | Marvel Studios
Bylo více než jasné, že se Chrise Evanse už v dalším dílu v roli charismatického hrdiny nedočkáme. Ti, kteří se zajímají o svět Marvelu, četli komiksy a sledovali nový seriál Falcon & Winter Soldier vycházející na VOD službě Disney+, ale měli tušení, co se bude dít.
Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) | Marvel Studios
Herec ztvárňující superhrdinu jménem Falcon, američan Anthony Mackie, podepsal smlouvu se studii, že se bude účastnit natáčení čtvrtého dílu Kapitána Ameriky. Poprvé tak ve filmu ponese známý štít s americkou hvězdou a stane se hlavním charakterem filmu. Scénáře se ujme Malcolm Spellman, který psal také scénář k seriálu Falcon & Winter Soldier. Podle deníku The Hollywood Reporter by navíc měl Captain America 4 volně navazovat na jeho děj.
Zatím není jisté, zda bude Mackieho doprovázet Sebastian Stan aka Bucky a stejně tak je otázkou, zda se alespoň na chvíli neobjeví původní Kapitán Amerika Chris Evans. Tato role je ale pro Mackieho velkým úspěchem a to přesto, že je to již jeho několikátá spolupráce s Marvelem. Poprvé se objevil ve snímku Captain America: Návrat prvního Avengera v roce 2014. Dále pak vystoupil v Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka, ve snímku Ant-Man a Avengers: Infinity War a Endgame.
kapitan-amerika-je-zpet-ctvrte-filmove-pokracovani-prinese-jednu-podstatnou-zmenu-2
Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) | Marvel Studios
V rozhovoru navíc Mackie prozradil své emoce, které cítí před nadcházejícím natáčením. Podle něj jsou procesy tvorby marvelovských filmů jako letní tábory: "Sejde se tu pravidelně stejná skupina lidí a přátel, kteří společně pracují, aby vytvořili nějaké veledílo". Zatím ale není známo, kdy natáčení začne. Jisté je, že se Kapitána Ameriky dočkáme na našich filmových plátnech ještě mnohokrát.