Johnny Depp s náušnicí a Brad Pitt s patkou. Vzpomínáme na Jump Street 21

Johnny Depp s náušnicí a Brad Pitt s patkou. Vzpomínáme na Jump Street 21
Jump Street 21 | Fox Networks
Hrdiny seriálu Jump Street 21 jsou policisté, kteří řeší jednotlivé kriminální případy na středních a vysokých školách, kam se jim daří úspěšně infiltrovat díky jejich mladistvému vzhledu. Členy zvláštní policejní jednotky s tajnou základnou v kostele jsou Judy Hoffsová (Holly Robinson), Doug Penhall (Peter DeLuise), Tom Hanson (Johnny Depp), Harry Truman Ioki (Dustin Nguyen) a Dennis Booker (Richard Grieco).
johnny-depp-s-nausnici-a-brad-pitt-s-patkou-vzpominate-na-jump-street-21-1
Jump Street 21 | Fox Networks
Tvůrci seriálu jsou Patrick Hasburgh a Stephen J. Cannell. Jump Street 21 byl prvním seriálem určeným pro mladé publikum v historii stanice Fox Networks. Původně se měl pořad jmenovat Jump Street Chapel a hlavní roli v něm měl ztvárnit Jeff Yagher. Fox ale od těchto plánů ustoupilo, neboť kaple sice sloužila jako stanice této policejní jednotky, její použití v názvu ale mohlo odradit dospívající publikum. Yaghera nakonec nahradil Johnny Depp v hlavní roli a byl trefou do černého. I díky němu měl seriál ohromný úspěch, a to takový, že se Foxům poprvé v historii podařilo ve sledovanosti porazit konkurenční stanice ABC, NBC a CBS. Johnny ale nebyl jediným želízkem v ohni, ještě tu byl jeho kolega Richard Grieco. Jeho postava Dennise Bookera byla natolik populární, že se později dočkala vlastního seriálu Booker. Fanynky Jump Street 21 si tak mohly vybírat z poměrně velkého počtu atraktivních mužů i ve vedlejších rolích.
Zajímavostí je, že plat Johnnyho Deppa byl 45 tisíc dolarů za epizodu. Johnny si totiž nemyslel, že by seriál mohl mít úspěch, navíc tehdy rozjížděl hudební kariéru. Ostatně, hudebně nadaní byli i další jeho dva kolegové ze seriálu - Richard Grieco a Holly Robinson, která nazpívala i ústřední píseň Jump! Down on Jump Street!. Největší zajímavostí pro filmové fanoušky je ale jistě fakt, že se v jedné epizodě Johnny Depp sešel s Bradem Pittem. Dva idoly dívčích srdcí se objevily v jedné scéně ještě předtím, než se staly slavnými.
johnny-depp-s-nausnici-a-brad-pitt-s-patkou-vzpominate-na-jump-street-21
Jump Street 21 | Fox Networks
Každopádně Richard Grieco, Holly Robinson, Johnny Depp, Peter DeLuise a Dustin Nguyen se po letech k Jump Street vrátili. Robinson, DeLuise a Depp si zopakovali role Judy Hoffsové, Douga Penhalla a Toma Hansona ve filmu 21 Jump Street z roku 2012, Richard Grieco si pak zopakoval Dennise Bookera ve filmu 22 Jump Street (2014). Jeho kolega Dustin Nguyen si v něm roli policisty nezopakoval, ale střihl si úlohu vietnamského Ježíše.
Seriál Jump Street 21 vznikl sice v 80. letech (konkrétně v roce 1987), na naše obrazovky si ale našel cestu až po revoluci, tedy v 90. letech, stejně jako řada dalších seriálů. Mezi nimi byly například takové kousky jako Na zdraví, Ženatý se závazky, MacGyver, Knight Rider, Pobřežní hlídka, M.A.S.H., Simpsonovi, Alf, Želvy Ninja, Měsíční svit, Roseanne či Plný dům.