Kdy se vrátí nejlepší Star Wars seriál? Slavný herec prozradil, že si ještě počkáme

Kdy se vrátí nejlepší Star Wars seriál? Slavný herec prozradil, že si ještě počkáme
Andor | Disney
Jedná se o seriálový prequel k Rogue One: Star Wars Story, v němž se setkáváme s Cassianem Andorem a sledujeme jeho cestu, která z něj udělá rebela a jednu z důležitých postav odboje. Scenárista a showrunner projektu Tony Gilroy ovšem seriál proměnil v zatím nejdospělejší projekt z předaleké galaxie, který nespoléhal na efektivní bitvy či digitální atrakce, ale soustředil se na politikaření, pečlivě napsané postavy a ukazoval tíživou atmosféru toho, jak je těžké žít pod krutou vládou Impéria. Výsledkem byla vyspělá a napínavá show, která svým vypravěčským i vizuálním stylem často připomínala původní trilogii a udělala radost většině skalních fanoušků, kteří sérii považují takřka za splněný sen.
Andor
Andor
88%
Druhá a zároveň poslední řada, která má Gilroyův příběh podle jeho plánů uzavřít, měla původně dorazit už letos, nakonec se tak ale nestane. Natáčení sice začalo již koncem roku 2022, kamery ovšem na dlouhou dobu přestaly točit kvůli scenáristické a následně i herecké stávce. Druhá řada se tak nedotočila loňský srpen, jak bylo původně v plánu, ale až před několika dny, kdy o konci natáčení informoval na svém Instagramu Diego Luna. Už dlouho se proto spekuluje o tom, že původně plánovaná letošní premiéra je už dávno passé a druhého Andora se dočkáme až během příštího roku. A jedna z hvězd seriálu tuto smutnou informaci nyní v podstatě potvrdila.
Stellan Skarsgård pro GamesRadar vykřesal naději, že bychom se mohli druhého Andora dočkat na konci tohoto roku, nebo v prvních měsících toho následujícího. Původně plánovaná srpnová premiéra je tedy definitivně ze hry a je jasné, že na seriálu se kvůli pozdnímu dotočení a náročné postprodukci bude ještě dlouho pracovat. Herecký veterán ale dodává, že dlouhé čekání bude stát za to. „Myslím, že to bude velmi dobré a bude se mi to líbit stejně jako první řada. Seriál je totiž takovým Star Wars pro dospělé,“ doplňuje Skarsgård.
Stellan Skarsgård
Andor | Walt Disney Studios
I díky jeho prohlášení se však zdá být reálnější premiéra v následujícím roce, jelikož letos nás už tak čekají dva Star Wars seriály – The Acolyte a Skeleton CrewJudem Lawem. Bylo by tedy logické, kdyby si u Disneyho pošetřili svůj další příspěvek na další kalendářní rok. Tak snad bude v tomto případě opravdu platit, že na dobré věci se vyplatí počkat.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi seriálů na Kinoboxu.
Zdroj: GamesRadar