Star Wars napravují chyby. Nový seriál se v létě zaměří na milovanou postavu

Star Wars napravují chyby. Nový seriál se v létě zaměří na milovanou postavu
Star Wars | Lucasfilm Ltd.
O letní premiéře informoval web Collider. Série se bude odehrávat v období High Republic, pro nějž se na fiktivní časové ose Star Wars vymezuje horizont 150 až 100 let před bitvou o Yavin, kdy rebelové zničili imperiální Hvězdu smrti. Přestože v knihách jde o dobu převládajícího míru a řádu Jediů v jeho plné síle, příběh odkryje vyšetřování záhadných zločinů v neudržitelné galaxii a naznačí omylnost moudrých rytířů bojujících proti temné straně Síly.
Star Wars: Akolytka
Star Wars: Akolytka
AI
65%
Protagonisty budou bývalá padawanka a její tehdejší mistr, jež ztvární Amandla Stenberg (Spider-Man: Napříč paralelními světy) a hvězda Hry na oliheň Lee Jung-jae. Součástí obsazení je rovněž Rebecca Henderson (Ruská panenka), která má ztvárnit starší verzi Vernestry Rwoh. Zarputilá členka Jedi, již do rytířského stavu povýšili v pouhých patnácti letech, patří k druhu Mirialan vyznačujícímu se zelenou pletí a fialovými vlasy. Bojovala se speciálním světelným mečem, který se proměňoval také v bič. Většinu života zasvětila boji proti pirátům Nihil, později následovala vedení Síly i po smrti vlastního padawana a svém vystoupení z řádu Jediů.
Star Wars: The Acolyte
Star Wars: The Acolyte | Disney
O příběhu a vedlejších postavách zatím moc nevíme. Showrunnerkou je Leslye Headland, která se podílela na seriálu Ruská panenka a roku 2016 se provdala za Rebeccu Henderson. The Acolyte podle ní nebude k Jediům dvakrát vlídný a jejich slabiny poznáme hlavně prostřednictvím Rwoh, která si v multimediální franšíze High Republic získala vřelé fanouškovské sympatie.
Série vyjde v létě 2024 na Disney+ a zažehává hranou televizní éru, která se zcela odvrací od ságy Skywalkerů a přidružených událostí či aktérů. Předaleká galaxie má neskutečně bohatou mytologii a z její historie mohou tvůrci čerpat desítky let, přičemž i letité publikum by na přesun do filmaři neprobádaných teritorií mělo být připravené. Letos mají vyjít ještě seriály Skeleton Crew a třetí sezóna animované Vadné várky. Prvním filmem od Vzestupu Skywalkera (2019) bude Mandalorian & Grogu od Jona Favreaua, který by mohl dorazit o příštích Vánocích.
zdroje: Collider, GameRant