Seriály, které byste měli sledovat po konci Smyslu pro tumor. Jakým počinům se vyplatí dát šanci?

Seriály, které byste měli sledovat po konci Smyslu pro tumor. Jakým počinům se vyplatí dát šanci?
Smysl pro tumor | Česká televize
Smysl pro tumor dokázal zabodovat u diváků v mnoha ohledech. Zvládl svým způsobem šířit osvětu o tom, že mluvit o rakovině a jejích následcích rozhodně není tabu, a ukazoval, jak nemoc působí nejen na pacienty, ale také na jejich blízké. Zároveň ovšem tvůrci pracovali s nadhledem a velkou dávkou optimismu, díky čemuž vznikl chytlavý koktejl, u něhož se chtěli diváci nejen často smát, ale následně i brečet dojetím. Zatímco v tuzemském rybníčku jde vlastně o svěží přístup a netradiční počin, v zahraničí už pár podobných kousků najdeme. Nyní si tedy probereme počiny, které také pojednávají o rakovině či jiné vážné nemoci, zároveň se však autoři nebáli do tématu přidat špetku dobré nálady.
Smysl pro tumor ( Gevoel voor Tumor )
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
84%
Když se řekne A, musí se logicky hned na začátku zmínit i B – tedy v tomto případě stejnojmenný belgický originál, podle něhož Smysl pro tumor vznikl. Také zde můžete sledovat mladého ambiciózního studenta medicíny, který si užívá života a krásných žen, dokud mu není nalezena rakovina. Původní seriál napsal scenárista a spisovatel Leander Verdievel nejen podle své stejnojmenné knihy, ale zejména na základě vlastních zkušeností. I on sám totiž ve svých 23 letech bojoval s rakovinou. Díky jeho osobnímu vkladu i svěžímu humoru si seriál získal mezinárodní uznání.
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor | Eén
Ve znamení raka ( The Big C )
Ve znamení raka
Ve znamení raka
78%
Populární herečka Laura Linney známá z Lásky nebeské či kriminálního seriálu Ozark se objevila v oceňované dramedii, kde si zahrála učitelku Cathy, jež žije na předměstí zcela spořádaným a nudným životem. To se však změní ve chvíli, kdy je jí diagnostikována rakovina a prognózy lékařů nejsou dvakrát příznivé. Cathy se proto rozhodne, že si začne konečně naplno užívat života a nebude dbát na žádná pravidla či konvence. Jen její rodině se to možná nebude úplně líbit.
Ve znamení raka
Ve znamení raka | Showtime
Alexa a Katie
Alexa a Katie
Alexa a Katie
75%
Sitcom pro teenagery vypráví příběh titulních náctiletých kamarádek, které si chtějí užít střední školu plnými doušky. Alexa ovšem zjistí, že má rakovinu a začne podstupovat léčbu, jenže místo pochopení se stane na škole spíše outsiderem. Katie chce být ovšem své nejlepší kamarádce za každou cenu oporou a dokonce si společně s ní oholí hlavu. Tím sice složitá cesta k uzdravení teprve začíná, i přesto se ale Katie snaží, aby si její kámoška střední školu co nejvíce užila.
Alexa a Katie
Alexa a Katie | Netflix
Po životě ( After Life )
Po životě
Po životě
84%
Černohumorný seriál Po životě nepojednává o léčbě rakoviny, ale bohužel o jejích tragičtějších následcích. Novinář Tony se nemůže smířit s tím, že jeho milovaná žena zemřela na rakovinu prsu, je na všechny nevrlý, nic ho nebaví a sám přemýšlí o sebevraždě. Postupem času se ovšem snaží na vše nahlížet s nadhledem, černým humorem a najít nový smysl života. A skamarádí se přitom s mnoha neobyčejnými obyvateli městečka, v němž žije. Seriál z pera komika Rickyho Gervaise spoléhá zejména na jeho výtečný herecký výkon, osobitý humor a životní pravdy.
Po životě
Tohle bude bolet ( This Is Going to Hurt )
Tohle bude bolet
Tohle bude bolet
81%
Britský seriál z lékařského prostředí se zaměřuje na lékaře a sestřičky nemocnice na gynekologickém a porodním oddělení během jejich dlouhých a extrémně náročných směn, při nichž se po osmi hodinách domů opravdu nechodí. Seriál se zaměřuje na enormní stres, který v lékařské profesi zažívají, a zároveň zkoumá, jaký má práce dopad na jejich osobní život. Tvůrci se pak snaží, podobně jako ve Smyslu pro tumor, do vážného společenského tématu vkládat nadhled a černý humor. Hlavní roli zde ztvárnil Ben Whishaw alias Q z nových bondovek.
Bude to bolet, doktore?
Tohle bude bolet | BBC
Dr. House
Dr. House
Dr. House
86%
Ano, samozřejmě nesmíme v tomto výčtu zapomenout ani na ikonický lékařský seriál s hodně výstředním doktorem, jehož si ale každý zamiluje. Dr. House nám předkládá bohaté portfolio nejrůznějších nemocí, o nichž jste zřejmě nikdy neslyšeli. Vážné diagnózy a témata ovšem scenáristé osvěžují nejen takřka detektivní zápletkou o pátrání po příčinách nejrůznějších onemocnění, ale zejména břitkými hláškami kulhajícího doktora, chytlavými slovními přestřelkami s vedlejšími postavami a zkrátka všudypřítomným humorem. Bez excelentního Hugha Laurieho by však byl zážitek samozřejmě jen poloviční.  
Dr. House
Hugh Laurie | FOX
Podívejte se také na žebříček nejlepších dramatických seriálů podle databáze Kinoboxu.
Už jste Smysl pro tumor dokoukali? Tak ho neváhejte ohodnotit na Kinoboxu!