Noví Návštěvníci se komunistům vysmějí. Série To se vysvětlí, soudruzi! má šílený paranormální trailer

Noví Návštěvníci se komunistům vysmějí. Série To se vysvětlí, soudruzi! má šílený paranormální trailer
To se vysvětlí, soudruzi! | Barletta
Osmidílná série vznikla v koprodukci s německou ZDF. Byť se odehrává před čtyřiceti lety, což by pro většinu tuzemských děl bylo signálem pro sociálně a politicky kritický kontext, režisér Matěj Chlupáček už dříve avizoval příklon k žánrové zábavě. Je mu ostatně teprve 29 let a do podobného věkového rozmezí spadají i ostatní hlavní tvůrci, spolurežisér Michal Samir a scenáristé Miro Šifra a Lucie Vaňková.
To se vysvětlí, soudruzi!
To se vysvětlí, soudruzi!
49%
Chlupáček režíroval také seriály Zrádci a Terapie, přičemž styl seriálu To se vysvětlí, soudruzi! odvodil od slavného návrháře kulis Kena Adama. Jeho práce na klasických bondovkách propojila brakovost a futurismus, což je z traileru patrné. Ústav paranormálních jevů, jemuž dominují vyšetřovatelé v podání Ciny a Macháčka, čerpal inspiraci také z Fantomasova sídla.
To se vysvětlí, soudruzi!: trailer | Česká televize
Kulisy a roztomile toporné efekty okamžitě zaujmou a chaotická smršť záběrů dává na srozuměnou, že na jaře nás v ČT čeká velmi specifická žánrová zábava. Materiál vyznívá tisíckrát nápaditěji a současně důstojněji než upoutávka na filmovou komedii Franta mimozemšťan, která půjde do kin 8. února. Námět má silný tematický potenciál a představa agentů StB (Leoš Noha a Anna Fialová), kteří pronásledují lovce paranormálních jevů, musí být pro masové publikum neodolatelná. A to nejen v České republice.
Ukázka navíc odhaluje vysokou řemeslnou úroveň, hravost s různými žánry, akční scény i potenciálně kultovní hlášky. Levitující puberťačku a zápletky kolem „začátku konce celého světa“ v tuzemské tvorbě moc nevídáme a budeme doufat, že To se vysvětlí, soudruzi! naplní rychle narůstající očekávání.
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených komediálních seriálů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.