Houňovická setkání třetího druhu. Komedie Franta mimozemšťan bude nejblbější český hit roku

Houňovická setkání třetího druhu. Komedie Franta mimozemšťan bude nejblbější český hit roku
Franta Mimozemšťan | CinemArt
Havlík vyprodával kina lacinými romantickými komediemi jako Po čem muži touží (2018) nebo Ostrov (2023), v nichž mužství Jirky Langmajera procházelo rozkvětem středního věku. Populární herec se tentokrát vydává na honbu za návštěvníkem z kosmu, který v prvním traileru na Frantu mimozemšťana osídlí tělesnou schránku vesnického prosťáčka v podání Jakuba Prachaře.
Franta mimozemšťan
Franta mimozemšťan
44%
Odvážný pokus o spojení tuzemské, alkoholem prosáklé žánrovky se sci-fi motivy se jeví dostatečně bláznivě, aby do kin přilákal zástupy platících diváků a divaček. Obsazení ostatně tvoří další herecké stálice jako Filip Březina, Leoš Noha nebo Pavel Kikinčuk, jejichž hospodská blízká setkání třetího druhu mají na rozdíl od předchozích Havlíkových filmů kultovní parametry.
Franta Mimozemšťan: trailer | CinemArt
Bohužel to nevypadá, že by tvůrci přítomnost mimozemské bytosti využili k satirické reflexi češství. Snímek se jeví jako další ponoření do oblíbeného komediálního trendu s tradičními herci, které tentokrát ozdobí hrst podivných efektů a humoru, jehož vrchol zatím spočívá v zesměšňování vesničanů a polidšťování Marťana prostřednictvím Frantovy atraktivní manželky. Přece jen se však najde několik momentů, které slibují trochu bláznivější vývoj podivuhodného a u nás neotřelého konceptu.
Spojení čisté parodie na hollywoodské filmy o invazích a tuzemské představy o moderní filmové veselohře nicméně vyznívá dost křečovitě, ačkoli zmíněný Ostrov si s podobným rozkročením neporadil úplně katastrofálně. Snad se nad levnou českou variací na Muže v černém trochu zasmějeme a nebudeme jen kroutit hlavou.
Podívejte se na žebříček nejlepších českých filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.