Komedie Franta mimozemšťan láká na Jakuba Prachaře jako ufona, režíruje romantický hitmaker

Komedie Franta mimozemšťan láká na Jakuba Prachaře jako ufona, režíruje romantický hitmaker
Franta mimozemšťan | Vojtěch Resler/Fénix Film
„Jsme ve vesmíru sami? A pokud ne, jak ‚oni‘ vypadají? A co když se náhodou ocitnou mezi námi?“ Těmito otázkami je uváděna zpráva o natáčení nové komedie Rudolfa Havlíka s názvem Franta mimozemšťan. Podíváme se na obyčejnou moravskou vesnici, kde se najednou začne soused Franta chovat jaksi podivně – a zřejmě to souvisí s návštěvou z vesmíru.
„Kdysi dávno, ještě když jsem natáčel Pohádky pro Emu, jsem měl v hlavě pár nápadů. Chtěl jsem natočit film, kde se muž změní na ženu, chtěl jsem natočit dobrodružný film na opuštěném ostrově, chtěl jsem natočit film, kdy mimozemský návštěvník přistane místo v Americe v Čechách, respektive na Moravě. A teď na něj došla řada. Ohromně mě bavilo pracovat na takovém tématu a nebrat ho moc vážně jako sci-fi, ale jako situační komedii zasazenou do našeho prostředí,“ vysvětlil režisér a scenárista Havlík.
franta mimozemstan
Franta mimozemšťan | Vojtěch Resler/Fénix Film
Hned ve dvojroli se představí Jakub Prachař, jemuž budou sekundovat mimo jiné Tereza Ramba, Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Vasil Fridrich, Erika Stárková či Leoš Noha. Společně vytvoří osazenstvo jedné ospalé vísky, jež se musí vyrovnat s šokující změnou. Jak na proměnu podivínského souseda zareagují jeho manželka, řešením dotací zavalený starosta, aktivní policistka a další figury?
Neúnavný Rudolf Havlík skoro každý rok přijde s novým snímkem. Před pouhými dvěma měsíci se v kinech objevila jeho romantická komedie Ostrov, na kterou vyrazilo téměř 300 000 diváků a divaček. Z hlediska návštěvnosti lze za úspěch považovat i jeho další romcomy Po čem muži touží, Po čem muži touží 2, Bábovky a Prezidentka. Podaří se mu to znovu? Výsledku bychom se měli dočkat v únoru 2024, zatím si v galerii můžete prohlédnout první fotky z natáčení.