Seriál King and Conqueror připomene Viléma Dobyvatele. Ztvární ho hvězda Hry o trůny

Seriál King and Conqueror připomene Viléma Dobyvatele. Ztvární ho hvězda Hry o trůny
Hra o trůny | HBO Max
King and Conqueror se vrátí v čase do Anglie 11. století a představí nám dvě velké osobnosti té doby – Harolda z Wessexu, jehož ztvární James Norton, a Williama z Normandie známějšího z tuzemských školních knih pod jménem Vilém Dobyvatel (toho si zahraje Nikolaj Coster-Waldau). Historické drama bude sledovat jejich mocenské zápolení vrcholící roku 1066 v bitvě u Hastingsu, z něhož vyšel vítězně Vilém Dobyvatel.
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau | HBO
Tvůrci seriálu lákají publikum na působivé bitvy, lokace, výpravu a zkušené populární herce. Představitel Viléma Dobyvatele Nikolaj Coster-Waldau zaujal jako Jaime Lannister v oblíbené Hře o trůny a k dalšímu historickému tématu má velmi dobré předpoklady. James Norton, který si zahraje Harolda, má v rámci filmových a seriálových návratů do předchozích dekád a staletí také bohaté zkušenosti. Vidět jsme ho mohli například v historicko-futuristických Viktoriánkách a ve Vojně a míru.
James Norton
James Norton | Columbia TriStar
Historické drama King and Conqueror má v týmu tvůrců ještě další želízka v ohni. Scenáristou bude Michael Robert Johnson, který stál za vznikem filmového Sherlocka Holmese od Guye Ritchieho, mysteriózního seriálu The Frankenstein Chronicles nebo thrilleru na pomezí filmu a počítačové hry Noční směna (Late Shift). Showrunnerem se stane talentovaný islandský autor Baltasar Kormákur (Everest, 2 zbraně), který se prosadil v Hollywoodu.
zdroje: Kinobox, Variety, Rewind