Seriálový Vetřelec odstartoval natáčení, bez komplikací se to však neobejde

Seriálový Vetřelec odstartoval natáčení, bez komplikací se to však neobejde
Vetřelec: Vzkříšení | 20th Century Fox
V USA momentálně ve velkém řeší to, jakým způsobem zasáhnou průmysl dvě velké probíhající stávky. Každý den, kdy se netočí, stojí studia velké peníze, nicméně ne všichni mají absolutní stopku.
V případě Gladiátora 2 momentálně produkční tým obchází pravidla tím, že natáčí pouze davové scény s komparzisty, na které se zákaz nevztahuje. Dále také probíhají práce na druhé řadě úspěšného seriálu Rod draka, neboť scénáře byly hotové ještě před začátkem stávky a natáčí se v Londýně, přičemž většina obsazených herců a hereček je součástí britské herecké unie, která ze zákona nesmí se svými americkými protějšky solidárně stávkovat. Podobně je na tom i seriálový Vetřelec.
Vetřelec: Covenant
Vetřelec: Covenant | 20th Century Fox
Scenárista a režisér projektu Noah Hawley (Fargo) měl scénáře dávno hotové a v seriálu hrají až na pár výjimek britští herci. Produkce v Thajsku tak může pokračovat, přičemž na place jsou v tuto chvíli Alex Lawther (The End of the F***ing World), Samuel Blenkin (Zaklínač: Pokrevní pouto), Essie Davis (Ovečky boží) a Adarsh Gourav (Bílý tygr). Kdo se naopak natáčení neúčastní, je Sydney Chandler (Pistol) a dva nejmenovaní herci, s nimiž tvůrci hodlají scény realizovat, až stávka skončí.
Dějově se bude seriál odehrávat před filmovou sérií se Sigourney Weaver a nebude se nijak vázat na již dotočený snímek Alien: Romulus režiséra Fedeho Alvareze (Smrt ve tmě, remake Lesní duch), který by měl do českých kin doputovat 15. srpna příštího roku. Příběh bude vyprávět o skupince mladých lidí, kteří „se na vzdálené planetě utkají o život s nejděsivější formou života ve vesmíru“.