Vetřelec: vše, co víme o novém filmu a seriálu, který nás zavede na Zemi

Vetřelec: vše, co víme o novém filmu a seriálu, který nás zavede na Zemi
Vetřelec: Covenant | 20th Century Fox
Nový snímek kutí režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Lesní duch), produkčně na něj dohlíží otec vetřelčí série Ridley Scott a hlavní roli ztvární Cailee Spaeny (Zlý časy v El Royale). Jedinou další obsazenou herečkou je zatím Isabela Merced (Pacific Rim: Povstání).
vetrelec-vse-co-vime-o-novem-filmu-a-serialu-ktery-nas-zavede-na-zemi
Cailee Spaeny | Legendary Entertainment
Snímek ponese název Alien: Romulus a Spaeny v něm má hrát postavu, která svým pojetím vzdá hold Ripleyové. Příběh bude vyprávět „o skupince mladých lidí, kteří se na vzdálené planetě utkají o život s nejděsivější formou života ve vesmíru“. Tedy poměrně tradiční vetřelčí zápletka, nicméně tentokrát soustředěná na mladší hrdiny. Což není v sérii úplná novinka, něco podobného zkoušel již crossover Vetřelci vs Predátor 2. Tam to ale tvůrcům hrubě nevyšlo a natočili nejhůř hodnocený film série. Tak snad si Alvarez povede lépe.
Stejně jako zmíněná Kořist zamíří Alien: Romulus rovnou na streamovací službu, konkrétně na Hulu, a stane se tak příští rok. Filmy pro Hulu u nás obvykle distribuuje Disney+, proto s největší pravděpodobností vyjde snímek tam. Predátoří Kořist mělo na náš trh ostatně úplně stejnou cestu.
Pokud jde o připravovaný seriál, ten nese prostý název Alien, vzniká pro stanici FX a vezme slavné monstrum na Zemi (což ukazuje i nový plakát).
vetrelec-vse-co-vime-o-pripravovanem-novem-filmu-a-serialu-ktery-nas-zavede-na-zemi
Alien | FX
I v tomhle případě projekt produkčně zaštiťuje Scott, přičemž seriál dostal, pokud jde o celkový tvůrčí dohled, na starost zkušený Noah Hawley (Fargo).
Seriál slibuje být kombinací hororovějšího prvního Vetřelce (1979) a akčnějších Vetřelců (1986), které režíroval James Cameron. Časově se bude odehrávat před zmíněnými filmy, takže nemáme čekat žádné známé postavy.
Zatímco Alien: Romulus se již natáčí (a to v maďarské Budapešti), seriálový Vetřelec je stále ve fázi preprodukčních příprav, proto v tuhle chvíli nemá dané datum premiéry.

Rocky bez Stalloneho není, co býval. Jaké jsou typické chyby boxerských filmů

Třetí díl série Creed, která navazuje na šestidílnou ságu Rocky, se už musí obejít bez Sylvestera Stalloneho. Důvodem ale není hercův věk. Třetí díl Creeda nicméně odkazuje silně k Rockymu III.