Trailerová nálož týdne: Liam Neeson jako legendární soukromé očko, nový Django a druhá sérka Yellowjackets

Trailerová nálož týdne: Liam Neeson jako legendární soukromé očko, nový Django a druhá sérka Yellowjackets
Marlowe | Open Road Films

Marlowe (film)

režie: Neil Jordan
hrají: Liam Neeson, Diane Kruger, Alan Cumming, Jessica Lange
premiéra: kino, 2023
Liam Neeson natočil přes stovku filmů, přičemž od chvíle, kdy začal lámat ruce v 96 hodinách, se z něj na stará kolena nečekaně stala akční hvězda. Tahle škatulka se ho drží již víc než deset let a obvykle nutí Neesona, až na několik výjimek (NON-STOP, Noční běžec), hrát ve spotřebních akčňácích, které zdaleka nevyužívají jeho herecké schopnosti. Marlowe by proto mohl být vítaným osvěžením. Neeson v něm hraje ikonického detektiva Philipa Marlowa, a jakkoli své současné akční já nezapře, je tu příslib větších věcí. Klasický noirový styl, hvězdné obsazení a silný tvůrčí tým –⁠ režisér Neil Jordan (Hra na pláč, Snídaně na Plutu), scenárista William Monahan (Království nebeské, Skrytá identita) –⁠ to je kompilace, jakou jsme u Neesonova filmu neviděli pěknou řádku let. A už proto se hodně těšíme.
Marlowe

History of the World: Part II (seriál)

hrají: Mel Brooks, Wanda Sykes, Nick Kroll, Johnny Knoxville, Pamela Adlon
premiéra: Hulu, 6. března 2023
Očekávané pokračování komedie Mela Brookse History of the World: Part I se konečně odhaluje v prvních záběrech. V původním snímku si Brooks utahoval z dějin a to samé nás čeká ve dvojce, která má na rozdíl od svého celovečerního předchůdce formu osmidílného seriálu. První dva díly Part II budou mít na Hulu premiéru 6. března a dále budou vycházet po dvou dílech až do finále 9. března. Projekty Hulu u nás obvykle distribuuje Disney+, tak doufejme, že to bude i tento případ. Každá epizoda bude obsahovat skeče z různých období lidských dějin, trailer odhaluje řadu komediálních stálic ze SNL a samotný Brooks se na projektu podílí jako scenárista a producent.
History of the World: Part II

Vřískot 6 (film)

režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
hrají: Jenna Ortega, Melissa Barrera, Hayden Panettiere, Courteney Cox
premiéra: kino, 9. března 2023
Šestý Vřískot přišel o Sidney Prescott v podání Neve Campbell, protože se herečka nedohodla se studiem na výši honoráře. A to není jediná změna, která nás v šestce čeká. Také tentokrát můžeme zapomenout na městečko Woodsboro. Místo něj bude maniak nahánět přeživší z předchozího dílu v New Yorku. Trailer slibuje docela zajímavé věci (scéna v metru, svatyně), k tomu se vrací Kirby v podání Hayden Panettiere ze čtyřky a jako bonus nováček v obsazení Samara Weaving, která si pod režiséry Vřískotu 6 zahrála ve výborném komediálním hororu Krvavá nevěsta. Jeden by čekal, že šestý film v pořadí bude působit vyčpěle, tohle ale působí hodně svěže.
Vřískot 6 | Paramount Network

Terapie pravdou (seriál)

hrají: Harrison Ford, Jason Segel, Christa Miller, Jessica Williams
premiéra: Apple TV+, 27. ledna 2023
Nové seriálové dítě Billa Lawrence (Scrubs: Doktůrci, Město žen, Ted Lasso) je příběhem terapeuta Jimmyho (Jason Segel), jenž hodí za hlavu veškeré své vzdělání a rozhodne se svým klientům říkat, co si o nich skutečně myslí. Zatímco jeho dlouholetý výcvik a etika jdou stranou, nové pořádky vedou k nevyhnutelným změnám v životě jeho klientů, což obloukem nakonec ovlivní i jeho samotného. Desetidílný seriál působí z traileru jako klasická pohodovka o někom, koho život semlel a on konečně chytne druhý den. Nic nového pod sluncem, ale už pro skvělé obsazení stojí Terapie pravdou za pozornost.
Terapie pravdou

Yellowjackets (seriál, 2. série)

hrají: Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Elijah Wood
premiéra: Showtime, 24. března 2023
První série mysteriózního seriálu Yellowjackets vyprávěla o ženském fotbalovém týmu, který zažil slušné trauma. V mládí jejich letadlo havarovalo v kanadské divočině, kde byly dívky ponechané napospas osudu. Už to samo o sobě by byla drsná zkušenost. Mezi přeživšími se však cosi stalo a to něco začíná 25 let poté hrdinky pronásledovat. Jde o model alá Ztraceni, kdy postupně o postavách i jejich osudech zjišťujeme podrobnosti a odhalujeme, co se vlastně odehrálo. Dvojka osudy hrdinek nadále prozkoumává a hvězdným nováčkem v obsazení je Elijah Wood alias Frodo z Pána prstenů.
Yellowjackets | SkyShowtime

Sharper (film)

režie: Benjamin Caron
hrají: Sebastian Stan, Julianne Moore, John Lithgow, Justice Smith
premiéra: Apple TV+, 17. února 2023
První letošní exkluzivní film pro službu Apple TV+ má za hvězdy Julianne Moore, Sebastiana Stana, Johna Lithgowa a Justice Smithe. Režisérem filmu je Benjamin Caron, který naposledy zazářil režií tří epizod sci-fi seriálu Andor, scénář k filmu napsali Brian Gatewood a Alessandro Tanaka, kteří se dostali na black list nejlepších nerealizovaných scénářů roku 2020. Zápletka se točí okolo toho, jak se několik podvodníčků snaží připravit bohatou rodinu o její jmění a vše zkomplikuje láska, zlomené srdce a žárlivost. Z traileru není úplně jasné, kdo nakonec tahá za kratší konec, v rámci upoutávky se ale Sharper jeví jako projekt, který by nás měl zajímat.
Sharper

Django (seriál)

hrají: Matthias Schoenaerts, Nicholas Pinnock, Lisa Vicari, Noomi Rapace
premiéra: Sky, 17. února 2023
Postavu Djanga všichni znají díky filmu Quentina Tarantina, sama postava má ale mnohem bohatší historii. V novém zpracování se podíváme na Divoký západ v 60. a 70. letech 19. století. Djanga pronásleduje vražda jeho rodiny, ke které došlo před osmi lety. Hrdina hledá svou dceru, protože mohla zločin přežít. Je v šoku, když ji najde v Novém Babylonu, městě vyvrhelů. Dcera o znovushledání nestojí, ale Django věří, že město není bezpečné a nehodlá svou holčičku ztratit podruhé. Seriálový Django slibuje moderní převyprávění klasického westernu. Momentálně sice nemá stanové české datum premiéry, dá se ale očekávat, že bude součástí nové streamovací služby SkyShowtime, která by měla být v České republice spuštěná v únoru.
Django

Kinolog: Šílený sektář zabil 900 lidí, Čech o tom natočil film. Lepší než udělá DiCaprio

O sektě Chrám lidu, již vedl reverend Jim Jones, vzniklo již mnoho dokumentárních i hraných filmů a seriálů. V roce 1978 spáchalo přes 900 jejích členů hromadnou sebevraždu, když vypili jed. Český snímek režiséra Jana Bušty se pokouší uchopit tragédii jinak než všechna ostatní díla.