Články

Filmy

  1. Tip videotéky O2 TV: Gran Torino
    Filmy9. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Gran Torino

    Videotéka O2 Tv nepolevuje ve výběru těch nejlepších filmových kousků poslední doby. Tentokrát došlo na ceněné Gran Torino, které se stalo komerně nejúspěšnějším filmem celé kariéry charismatického Clinta Eastwooda.

  2. Premiéra Naděje proběhla v dobré náladě (+ minirecenze)
    Filmy9. 11. 2009
    Premiéra Naděje proběhla v dobré náladě (+ minirecenze)

    Start si snímek režiséra Jana Koblera odbyl již na Mezipatrech, oficiální „premiéra“ studentského kraťasu přesto proběhla až minulý čtvrtek v Pražském kině Oko. Jaká byla atmosféra?

  3. Tajemné Oko ve zdi
    Filmy6. 11. 2009
    Tajemné Oko ve zdi

    O některých českých filmech je slyšet po celou dobu natáčení. Jiné se v mediálním humbuku ztratí a některé se pravidelně objevují, aniž by byl důkaz o jejich hmotné existenci. Oko ve zdi dlouho platilo za film, který „nejspíš ani nevzniká“. Nyní je konečně natočený a premiéra za dveřmi. Tedy, skoro za dveřmi.

  4. Premiéry týdne s dokumentárním mistrem (VIDEO)
    Filmy4. 11. 2009
    Premiéry týdne s dokumentárním mistrem (VIDEO)

    V nabídce je tentokrát trojice premiér - snaživý český pokus o film plný hereckých legend, průměrná komedie z prosluněného Řecka a restaurované filmy Jana Špáty.

  5. Téma: Po premiéře – okamžik pravdy, nebo přetvářky?
    Filmy3. 11. 2009
    Téma: Po premiéře – okamžik pravdy, nebo přetvářky?

    Premiéra filmu se skládá z několika fází. První je fáze potkávací. Před samotným zahájením premiéry se všichni, co něco znamenají (nebo si to bláhově myslí) musí potkat. Potkávání probíhá tak, že celebrity různě proudí foyer kina, objímají se, nezvykle nahlas smějí a dávají si dobrý pozor, aby do sálu nevstoupili jako první. Platí nepsané pravidlo, že čím později do sálu vstoupíte, tím jste na společenském žebříčku významnější.

  6. Tip videotéky O2 TV: Sex Drive
    Filmy2. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Sex Drive

    Tentokrát si videotéka O2 Tv připravila bláznivou teenagerovskou komedii Sex Drive, ve které se další mladíček pokusí zbavit panictví značně komplikovanou cestou. Společníci? Nádherné auto, kousavý kamarád, pološílený James Marsden a obří kobliha!

  7. Jan Špáta znovu, tentokrát digitálně
    Filmy2. 11. 2009
    Jan Špáta znovu, tentokrát digitálně

    Patřil k nejaktivnějším českým režisérům. Jeho filmografie ukrývá více než sto režijních snímků a na mnoha stech dalších se podílel jako kameraman. „Mistr českého dokumentu“ zemřel v roce 2006, jeho filmy ale žijí dál. Nyní je poznají další diváci prostřednictvím DVD.

  8. Jacksonův film láká piráty
    Filmy1. 11. 2009
    Jacksonův film láká piráty

    Nestává se příliš často, aby se někdo v České republice pokoušel o pirátství. Ne že bychom měli jen „samé slušný diváky“, ale zpravidla se o něco takového mnohem dříve postarají zlodějští kolegové ze zahraničí. Snímek This is it! měl však premiéru po celém světě ve stejnou chvíli.

  9. 2Bobule válcují konkurenci
    Filmy29. 10. 2009
    2Bobule válcují konkurenci

    Úspěch se po sebejistém tažení prvního dílu nabízel. Bylo jen otázkou, jak dobře si pokračování povede a zdali vůbec čeští diváci na sequel z domácí stáje slyší. Slyší. A tvůrci si mohou připravovat příběh pro třetí díl.

  10. Premiéry týdne s Michaelem Jacksonem (VIDEO)
    Filmy28. 10. 2009
    Premiéry týdne s Michaelem Jacksonem (VIDEO)

    Tento týden mají premiéru sice čtyři filmy, mluvit se bude přesto pouze o jednom. Bude se mluvit o filmu, který popisuje poslední měsíce krále popu. Michael Jackson přichází. This is it!

  11. ELSA 2009 - seznam nominovaných
    Filmy28. 10. 2009
    ELSA 2009 - seznam nominovaných

    Tak jako každý rok, i letos bude Česká filmová a televizní akademie ve spolupráci se skupinou přizvaných odborníků rozdělovat sošky pro nejlepší pořady a výkony realizované na domácích česky mluvených televizních stanicích v průběhu jednoho roku. Kdo bude letos bojovat o "Elsy"?

  12. Premiéry týdne s pilou, bobulemi a Husem
    Filmy21. 10. 2009
    Premiéry týdne s pilou, bobulemi a Husem

    V kinech se tento víkend sejde rovnou sedm novinek a každá z jiného ranku. Kterou zvolit? Záleží na tom, co vám více imponuje. Politické machinace? Bobule Terezky Voříškové? Mluvící koza? Uříznuté končetiny? Padající masové koule? Jan Hus? Možností je zkrátka mnoho, stačí jen vybrat.

  13. Vejdělkovy ženy v pokušení hotovy
    Filmy20. 10. 2009
    Vejdělkovy ženy v pokušení hotovy

    Režisér Jiří Vejdělek se postupem let vypracoval na jednoho z nejrespektovanějších českých režisérů. Po divácky úspěšných Účastnících zájezdu a řadou cen vyznamenaném filmu Václav přichází Ženy v pokušení. Budou hitem?

  14. Tip videotéky O2 TV: Báječný svět shopaholiků
    Filmy19. 10. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Báječný svět shopaholiků

    Videotéka O2 Tv vám tentokrát přináší příběh mladé novinářky Rebeccy, která je posedlá nakupováním módního zboží. Dokáže se ze své závislosti vyléčit? To zjistíte díky povedené komedii Báječný svět shopaholiků.

  15. Filmy15. 10. 2009
    Pobídky téměř na dosah

    Dlouhý boj o podporu zahraniční kinematografie se možná blíží ke konci. Již v pondělí bude totiž kabinet rozhodovat o návrhu Programu podpory filmového průmyslu, připraveném ministerstvem kultury. Ten počítá s dotací jedné miliardy korun ze státního rozpočtu.