Články

Filmy

  1. Krátce po Zpěvance zemřela i Maruška
    Filmy23. 12. 2009
    Krátce po Zpěvance zemřela i Maruška

    V úterý 22. prosince 2009 náhle zemřela ve svém pražském bytě herečka Milena Dvorská, představitelka legendární Marušky z pohádky Byl jednou jeden král...

  2. Tip videotéky O2 TV: Znovu 17
    Filmy23. 12. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Znovu 17

    Chtěli byste změnit svou minulost? Pozor na svá přání, nebo dopadnete jako Matthew Perry, který se jednoho dne probudí a zjistí, že je mu zase 17. Co myslíte, dokáže si s tím oblíbený herec poradit?

  3. Vánoční pohádce kraluje Záprtek Mádl
    Filmy21. 12. 2009
    Vánoční pohádce kraluje Záprtek Mádl

    Převážně v rozpadlé brdské hospodě, kde sídlí zapomenutý čert Záprtek, se odehrává letošní štědrovečerní pohádka České televize Láska rohatá. Natočil ji Hynek Bočan, režisér legendárního filmu S čerty nejsou žerty.

  4. Zemřela Brittany Murphy
    Filmy20. 12. 2009
    Zemřela Brittany Murphy

    Nečekanou zprávu přinesl server TMZ.com, věnující se soukromí celebrit. Herečka známá z filmů Líbánky, Sin City - město hříchu a 8. míle zemřela v sobotu ráno na srdeční zástavu.

  5. Události České televize budou v novém!
    Filmy20. 12. 2009
    Události České televize budou v novém!

    Události v novém a častěji, Události, komentáře se stěhují na ČT24, Dobré ráno naopak na ČT1. To jsou hlavní novinky, se kterými přichází zpravodajství České televize od Nového roku.

  6. (Mediální) bitva o křeslo Kateřiny Fričové
    Filmy17. 12. 2009
    (Mediální) bitva o křeslo Kateřiny Fričové

    Nářky Víta Olmera na poměry v hrané tvorbě České televize, které před nějakým tím rokem zněly hodně osamoceně, nabraly v posledních měsících a týdnech na intenzitě. Veřejně si na poměry na Kavčích horách stěžovala scenáristka Lucie Konečná či spisovatel a dramatik Pavel Kohout. Na obranu programové ředitelky veřejnoprávní televize Kateřiny Fričové se naopak postavil režisér Jiří Strach. O co jde?

  7. Zemřel Čech, který šéfoval Hollywoodu
    Filmy17. 12. 2009
    Zemřel Čech, který šéfoval Hollywoodu

    V sobotu 12. prosince zemřel v Praze ve věku 87 let Norbert Auerbach, původem Čech, který počátkem 80. let šéfoval hollywoodské společnosti United Artists, člen ČFTA, České filmové a televizní akademie.

  8. Premiéry týdne s Hřebejkem a Avatarem
    Filmy17. 12. 2009
    Premiéry týdne s Hřebejkem a Avatarem

    Čekali jsme dlouho. James Cameron dlouho držel Avatar pod pokličkou. Když se objevily první obrázky, svět znejistěl. Skutečně se blíží revoluce, nebo jde jen o nafouknutou bublinu? Mimo Avatara má premiér ještě nový Hřebejk, takže o diváky nepochybně nebude v kinech nouze.

  9. Trojan hledá cestu z bláta
    Filmy16. 12. 2009
    Trojan hledá cestu z bláta

    Občanský průkaz, výpravné retro ze 70. let, stále marně čeká na sníh.

  10. Tip videotéky O2 TV: Líbáš jako Bůh
    Filmy14. 12. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Líbáš jako Bůh

    Videotéka O2 TV vám tentokrát přináší skutečnou lahůdku – hvězdně obsazený megahit Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh. Hlavní hrdinkou je Helena Altmanová, sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu, která je doslova ve víru bláznivých vztahů. Chcete vědět jakých? Pak si určitě nenechte tuto povedenou romantickou komedii ujít.

  11. Soukromé pasti uchvátily Elsu!
    Filmy12. 12. 2009
    Soukromé pasti uchvátily Elsu!

    V 9. ročníku tuzemských výročních televizních cen poprvé výrazněji zabodovala televize Nova. Soukromé pasti získaly cenu za nejlepší dramatický pořad roku, za nejlepší režii a pro nejlepší herečku. Ostatní kategorie zůstaly dál doménou České televize.

  12. Filmánie, jediná filmová nadílka?
    Filmy11. 12. 2009
    Filmánie, jediná filmová nadílka?

    Od 10. do 16. prosince probíhá v síti multikin Palace Cinemas, Village Cinemas a Cinestar po celé České republice Filmánie, během níž se platí jednotné vstupné 50 korun.

  13. Kawasakiho růže událostí roku?
    Filmy10. 12. 2009
    Kawasakiho růže událostí roku?

    Bude vůbec poslední česká premiéra roku, novinka tandemu Hřebejk-Jarchovský, zároveň premiérou roku? Potlesk se na novinářských projekcích ozývá opravdu zřídka, tentokrát se tleskalo a zdaleka ne málo.

  14. Premiéry týdne s Mikulášem, stíny a svůdníky (VIDEO)
    Filmy9. 12. 2009
    Premiéry týdne s Mikulášem, stíny a svůdníky (VIDEO)

    Na co vyrazit o víkendu do kina? Můžete zkusit dvojici českých filmů - debutující kousky Stínu neutečeš a Dvojku. Pro čtenáře je tu adaptace Mikulášovy patálie a pro náruživé svůdník Ashtona Kutchera. Záleží na tom, jestli hledáte humor, drama nebo sexuální narážky.

  15. Tip videotéky O2 TV: Krvavý Valentýn
    Filmy7. 12. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Krvavý Valentýn

    Fanoušci hororu, zpozorněte. Videotéka O2 TV vám přináší jeden z největších hororových hitů loňského roku, ďábelský Krvavý Valentýn. Máte odvahu vzdorovat vrahovi s krumpáčem?