3. týden-kinopremiéry: Zúčtování s Liamem Neesonem a Chris Hemsworth v roli hackera

3. týden-kinopremiéry: Zúčtování s Liamem Neesonem a Chris Hemsworth v roli hackera
Liam Neeson ve filmu "96 hodin: Zúčtování"
Bryan Mills v podání Liama Neesona se vrací na scénu. Snímek 96 hodin: Zúčtování (2015) se tváří, jako kdyby úspěšnou a populární sérii uzavíral. Nebo taky ne. Jisté je, že "trojku" po ne zrovna dobře hodnoceném druhém dílu režíruje opět Olivier Megaton. Liam Neeson i tentokrát zabíjí, ale brání už "jen" sebe, svou čest. Obhájil ji u recenzentů?
Liam Neeson, Olivier Megaton
Z recenze Tomáše Chvály: "96 hodin: Zúčtování je ve výsledku ubíjející nudou, jíž čas od času pročísne nějaká trefnější hláška, připomínající excelentní jedničku. A ještě je tu vyšetřovatel Forresta Whitakera, jediná myslící postava v plejádě uniformovaných tupců. Na jeden film je toho prostě málo, co může držet divákovu pozornost. A na další akci Bryana Millse ještě míň."
Liam Neeson
96 hodin: Zúčtování (2015)
Luc Besson vzhlížel k Hollywoodu tak dlouho, až jeho kopii ve své rodné Francii dovedl k dokonalému pohřbu. Teď se ovšem nebavíme o komerčním propadáku, protože nejnovějších 96 hodin solidně vydělává. Řeč je o kvalitním "akčňáku". Kdyby Besson našel lepšího režiséra a neangažoval opět Megatona, který je schopný střihat 4x za vteřinu... Ale to jsou kdyby. Bryan Mills jako jistého druhu fenomén však uspěl a zapsal se do pamětí filmových fanoušků. Zjeví se znovu? Neeson se nebrání...
Recenze 96 hodin: Zúčtování si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 39 procent.
Chris Hemsworth
Hacker
Režisér, producent a scenárista Michael Mann po dlouhých šesti letech přichází s novinkou. Autor celé řady kvalitních filmů obsadil do svého Hackera (2015) "hezouna z posilovny" Chrise Hemswortha a posadil ho k počítači. Vlastně nejdřív do věznice, z které si pro něj zavolají. Příslušné orgány mu dávají na vybranou - když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný.
Chris Hemsworth, Michael Mann
Z recenze Františka Fuky: "Film Hacker dokonce tvrdí, že je realistický a vznikl v úzké spolupráci s odborníky, ale bohužel mu to moc nejde. Není realistický (což ani moc nepřekvapuje), ale bohužel není ani napínavý nebo zábavný, což v tomto případě docela překvapuje. Totiž, někdy ve třech čtvrtinách tohoto více než dvouhodinového filmu mě to všechno už vůbec nebavilo a bavil jsem se tím, jak se režisér-neumětel snaží otrocky kopírovat filmové postupy Michaela Manna. Má zábava ale byla následně zkalena závěrečnými titulky, ze kterých jsem se dozvěděl, že film režíroval Michael Mann..." Je-li to tak, je to škoda. Mann má za sebou celou řadu prvotřídních a zapamatováníhodných děl(Nelítostný souboj, Collateral, Veřejní nepřátelé).
Recenze Hackera si přečtěte zde. Prozatím 60 procent.
S láskou, Rosie: trailer | Lionsgate
A teď něco pro romantické duše, které se rády smějí a berou život takový, jaký je. Britsko-německý snímek S láskou, Rosie (2014) pojednává o jednom dávném přátelství, které by se po letech mohlo změnit v hlubokou lásku... Film se jeví jako ideální "nekomplikovaná" podívaná pro mladé zamilované páry. Nic víc od něj nečekejte. Všechny recenze najdete zde. Prozatím 61 procent.
Hrana
Na závěr si představíme slovenský dokumentární film, který je určen hlavně pro ty, co rádi hledají (staro)nové inspirace, hudební vzory, zkrátka silné příběhy. Hrana (2014) se věnuje jednomu z nejtalentovanějších slovenských hudebních skladatelů novodobé éry, zpěvákovi, klavíristovi a textaři Mareku Brezovskému. Ten zemřel v roce 1994 ve věku 20 let na předávkování drogami. Silný a smutný příběh.
Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.