US tržby: Denzel Washington si o víkendu připsal další vítězství

US tržby: Denzel Washington si o víkendu připsal další vítězství
Labyrint: Útěk
Novinka o mstiteli z hobby domu si podle očekávání odnesla "jen lehce nadprůměrné" známky, Denzel Washington má ale v akčním žánru u diváků dobrou pověst a ti se rozhodli svého oblíbence podržet. Víkendová čísla proto přinesla studiu Sony jenom radost. Ve Státech si Equalizer během tří dnů přišel na 35 milionů dolarů, ze světa jich přistálo dalších 17. Výsledkem je číslo jen o tři miliony menší, než kolik film stát. O hitu je rozhodnuta, dvojka odsouhlasena a nepřátelé eRkových akcí mají opět o argument míň, že podobné filmy v kinech nemohou vydělat. Jak je vidno, diváci drsné oldschoolové akční výplachy rádi ocení. Včetně těch béčkovějšího ražení.
Labyrint: Útěk sice poklesl na druhé místo, to je ale asi to nejhorší, co lze v rámci tržeb o filmu napsat. Po deseti dnech má na celosvětovém kontě 148 milionů a to stál jenom 34. Jde o jednu z nejúspěšnějších adaptací teenagerovské fantasy od Stmívání. Nedosahuje sice ultravysokých tržeb upírského fenoménu, díky nízkému rozpočtu a přívětivým ohlasům je nicméně v pozici, kterou filmu mohou jiné adaptace bestsellerů závidět.
us-trzby-denzel-washington-si-o-vikendu-pripsal-dalsi-prvenstvi
Škatuláci
Třetí skončila loutkařina Škatuláci, která si o svém debutovém víkendu připsala 17 milionů dolarů. Pro dětský film to působí chudě, ale jde o výtvor studia Laika, které nám naservírovalo Koralínu, Normana a duchy a Mrtvou nevěstu, přičemž žádný z těchto filmů si navzdory svým kvalitám pro tak vysokou cifru na počátku putování kiny nedošel. Škatuláci tudíž vlastně uspěli a teď je jen otázkou, jak dlouho se v kinech na vyšších příčkách udrží.
Na 7 milionů dolarů si o víkendu přišla konverzační komedie Co by kdyby, necelých 5 si připsal rodinný snímek Můj delfín 2 (oba filmy ale celkově moc nevydělávají). Desítku dále doplňuje podle recenzí údajně otřesný, finančně každopádně plusový thriller No Good Deed, nepříliš vydělávající novinka Liama Neesona Mezi náhrobními kameny, megahit Strážci Galaxie, ztřeštěná komedie Falešní poldové a nad očekávaní úspěšný restart Želv Ninja.
Příští týden se v kinech poperou fantastická Zmizelá Davida Finchera s hororovou Annabelle a své se pokusí říct i novinka Nicolase Cage. Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.