US tržby: Fenomén černošské komedie rozdrtil drsné vojáky, ďábla i Jacka Ryana

US tržby: Fenomén černošské komedie rozdrtil drsné vojáky, ďábla i Jacka Ryana
Fanouškům se Chris Pine jako Jack Ryan velmi líbí.
Kombinace policejní buddy-movie komedie a černošských hvězd (Kevin Hart, Ice Cube) postačila na to, aby se velmi špatně hodnocená komedie Ride Along vyšplhala ve víkendovém maratónu až na první místo v tržbách amerického žebříčku. A nešlo o žádné troškaření, ale otvírák za 41 milionů dolarů. Takovým číslem se můžou pochlubit jen ty největší komediální hity, přičemž to znamená dvě věci - snímek s přehledem zdolá ve Státech sto milionů na tržbách a pravděpodobně se brzy dočkáme pokračování.
Kevin Hart, Ice Cube
Dva, co se nesnesou, ale musí spolu pracovat. Vděčný recept akční komedie.
Výrazně hůře si otevřel nový Jack Ryan v podání sympaťáka Chrise Pinea, jehož koučuje Kevin Costner. Svými úvodními 17 miliony nestačil jak na vojáčky v Na život a na smrt (druhé místo, 23 milonů), tak ani na animovanou novinku Velká oříšková loupež, která otevřela za kulatou dvacku (a to má ještě otřesnější recenze, jak Ride Along). Ale zpátky k Jackovi. Ohlasy jsou nadprůměrné, což je pro omlazený restart vždy dobrá vizitka, přičemž si kritici pochvalují casting a potenciál do budoucna. Je ovšem otázkou, jestli nějaké "příště" bude. Snímek stál 60 milionů a s největší pravděpodobností se celosvětově zaplatí. Jen jestli těch dolárků bude dost, aby studio chtělo dvojku. Zatím je Jack na čekací listině.
Chris Pine
Fanouškům se Chris Pine jako Jack Ryan velmi líbí.
Až na sedmém místě, tedy za pátou trvalkou Ledové království a šestým ceněným dramatem Špinavý trik, skončila hororová novinka Zrození ďábla. Přestože měla fantastické promo v ulicích New Yorku, diváci se tentokrát nachytat nenechali. Špatné kritiky podpořily nízkou návštěvností, což ve výsledku vyneslo producentům pouhých 7 milionů. Snímek je stál nicméně jen pět, takže v mínusu nebudou. Na plánovanou sérii ale nejspíš nedojde.
Allison Miller, Zach Gilford
Měl z toho být hororový hit, nakonec jde o podívanou pro pár nadšenců.
Desítku dále doplňují výborné drama Blízko od sebe, energický Vlk z Wall Street a Zachraňte pana Bankse, kde si Tom Hanks hraje na Disneyho.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.