Rychle a zběsile 6 a 7 se možná dočkají společného příběhu

Rychle a zběsile 6 a 7 se možná dočkají společného příběhu
| Universal Pictures
Kill Bill (2003) a Kill Bill 2 (2004), Matrix Reloaded (2003) a Matrix Revolutions (2003), Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) a Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007). Co filmy spojuje? Vždy byly natáčeny současně a vždy šlo o jeden ucelený příběh, který tvůrci rozdělili do dvou samostatných filmů. Pro studio jde v případě hitového materiálu i výhodnou záležitost. Za prvé se společným natáčením šetří náklady, za druhé je zájem diváků díky otevřenému konci první části zajištěn. Logické, ne?
Vin Diesel, Susan Kang, Tyrese Gibson, Paul Walker
| Universal Pictures
K tomuhle stylu si ostatně Justin Lin (režie) a Chris Morgan (scénář) nakročili již Rychle a zběsile (2011), kde v potitulkové scéně !!! SPOILER !!! vidíme, že drsňačka Michelle Rodriguez ve čtyřce neumřela, naopak se dál aktivně věnuje řemeslu !!! KONEC SPOILERU !!!. V Universalu aktuálně zvažují, jestli by v případě dalšího dílu RAZ neměli zajít ještě dál a rovnou děj nerozdělili do dvou celovečerních filmů (zatím se ale kloní spíše k číslovkám 6 a 7, nežli k "část 1" a "část 2", jak je aktuálně zvykem). Morgan s Linem dostali od studia úkol, aby přišli s nějakým rozumným nástřelem pro podobné rozseknutí.
Jordana Brewster, Paul Walker
| Universal Pictures
Osobně se vůbec nebráním dalším dvěma dílům RAZ, pokud bude zachován styl pětky (tzn. žádný tuning, hodně akce a pohodového humoru). Jen si nejsem úplně jistý tím rozdělením. Ne vždy se u podobných filmů povedlo zabodovat oběma částmi (viz špatné reakce na třetí Piráty či téměř poloviční výdělky třetího Matrixu oproti dvojce). Na druhou stranu, když si člověk vzpomene třeba na Návrat do budoucnosti 2 (1989) a 3 (1990), i tam sloužil jako základ jeden příběh a přesto z toho vznikly dva samostatné a naprosto skvělé filmy.
Tak snad to Morgan s Linem vezmou za nějaký podobně povedený konec.
UPDATE: Vin Diesel práce na dvou dílech potvrdil. Morgan se prý rozepsal ve velkém, aktuálně má jeho scénář 110 stran a ještě zdaleka se psaním neskončil. Už tohle je na akčňák slušně velké číslo. "Pětka vrátila na scénu všechny důležité postavy. A budou v sérii i nadále. Když máte tolik postav a plánujete ještě větší akci, zkrátka se to do jednoho filmu nevejde," vysvětlil Diesel.
Víte že?...
... se Universal Pictures původně nezamlouval název Návrat do budoucnosti (1985), protože "nikdo přece nechce vidět film s budoucností v názvu"? Robertu Zemeckisovi bylo doporučeno, aby název změnil na Vesmírný muž z Pluta, což dle studia lépe odpovídalo Martyho neustálému vtipkování o mimozemšťanech. A pak věřte studiu, když se jim nelíbí režisérův sestřih...