Rychlý a zběsilý Jason Statham?

Rychlý a zběsilý Jason Statham?
Dwayne Johnson | Universal Pictures
Je až neuvěřitelné, kam to Justin Lin s FF (chápejte, Fast & Furious) sérií dotáhl. Z tupé tuningové zábavy s ještě tupějším hrdinou (trojka) nenápadně přehodil vyhybku na akční kolej (čtyřka), aby vše vybrousil fenomenálním lupičským filmem (pětka). Pátý díl uspěl nejen díky razantní změně žánru a chytrým využitím všech sympatických postav z minulých dílů. Geniálním tahem bylo i obsazení Dwaynea „The Rock“ Johnsona do role zarputilého Hobbse, který jde po krku Vinu Dieselovi. Jejich pěstní souboj lze bez debat označit za největší dárek akčním fanouškům, který letos Hollywood přinesl.
Vin Diesel, Dwayne Johnson
Dwayne Johnson | Universal Pictures
Již nějakou dobu se ví, že bude šestka situována do Evropy. Nyní se vyrojily spekulace, že by se díky tomu mohl k obsazení filmu připojit i akční matador Jason Statham.  Současně se začalo mluvil o tom, že dost možná budou vznikat rovnou dva díly najednou a to Fast Six a Fast Seven.
Zdroj se netají tím, že obsazení Stathama je „daleko od jisté věci“. Pokud by to vyšlo, rýsovala by se reálná konkurence pro Expendables. A pak, že je testosteronový žánr mrtvý. Kdepak. Jen se na něj musí chytře.
Víte že?...
... scénář ke čtvrce Rychle a zběsile byl původně určen už pro druhý díl? Jakmile na něm odmítl spolupracovat Vin Diesel (studio mu odmítlo dát za roli 20 milionů), putoval do šuplíku, odkud ho vyštrachal až režisér Justin Lin.