Jak budou vypadat Expendables 2?

Jak budou vypadat Expendables 2?
jak-budou-vypadat-expendables-2-1
Rozjel se festival v Cannes a začínají odtamtud proudit novinky. Krom fotky prvního plakátu na Expendables 2 (viz obrázek) přišlo studio i s letmým nástřelem toho, o čem dvojka bude. A zní to velmi... no, prapodivně. Tool v podání Mickeyho Rourkea si tentokrát vytáhne peška. Bude totiž zabit jakýmsi zlým diktátorem. Tomu půjdou přirozeně Toolovi kamarádi po krku, což by nebylo to divné. Divné to začíná být teď. Po diktátorovi půjde i Toolova dcera Fiona, a tu diktátor zajme. Takže nepůjde jen o pomstu, ale i o to zachránit dívku ze spárů diktátora. Ne, nešálí vás zrak. Skutečně to vypadá, jako obšlehnutý popis jedničky.
Nebýt v tom zmínka o Fioně, věřil bych tomu, že se někdo v produkční společnosti Nu Image překlikl a omylem poslal do světa synopsi k původnímu filmu. O překlik nicméně nejde a můžeme si tak lámat hlavu s tím, co to proboha noví scenáristé pro sequel vymysleli. Jedinou útěchou může být člověku myšlenka, že v devadesátých letech se dějový základ u pokračování akčních hitů zpravidla úmyslně opakoval a tvůrci toho uměli vtipně využít (viz třeba hláška ze Smrtonosné pasti 2jaká je šance, že se tohle člověku stane dvakrát“). Tak třeba to má být i případ druhých Expendables.
Nepotěší ani zpráva, že je film opět bez režiséra. Jakkoli se Stallone ještě před nedávnem k režii dvojky měl, nyní ji zase tiše opustil. Obrovský otazník visí i nad účastí Bruce Willise, Arnolda Schwarzeneggera a již dlouho diskutovaného Jean-Claude Van Dammea. Ticho po pěšině.
Mno, nejsou to zrovna veselé novinky. Ale tak není všem dnům konec.