Kdo povede druhé Expendables?

Kdo povede druhé Expendables?
| Lionsgate
Sylvester Stallone
| Lionsgate
Proč to? Sly se nijak netajil tím, že natáčení jedničky ho dost zmohlo. Přeci jen není nejmladší a pendlování mezi pozicí režiséra a herce není nic jednoduchého. Pro dvojku tak ustupuje z režijní pozice a kdo ho zastoupí se zatím neví. Vzhledem k tomu, že se má začít natáčet za pár měsíců, musí s volbou nástupce každopádně pohnout. Před kamerou se každopádně Stalloneho na 100% dočkáme a stejně tak je jistá účast Randyho Couturea. U všech ostatních přeživších z původního filmu je zatím zaškrtnuto „možná“, včetně Bruce Willise, často zmiňovaného jako potencionálního hlavního padoucha a Jean-Claude Van Dammea, který nesmyslně odmítl nabídku na účast v prvním dílu.

Ještě jedna důležitá změna se k Expendables váže. Zatímco jedničku napsal Stallone s Davem Callahamem (Doom), ke dvojce Sly již podal jen základní story, kterou do celovečerní podoby natáhli debutující David Agosto a zkušenější Ken Kaufman (Vesmírní kovbojové).

Snad si Sly svou „menší“ kontrolu nad projektem dobře rozmyslel. Právě absolutní převzetí otěží ho vytáhlo z béčkových vod (svého času vycházely jeho filmy rovnou na videu - D-tox, Ve jménu Angela), tak doufejme, že se mu to povolení nevymstí. Škodní bychom byli hlavně my, fanoušci.