Tržby: Mizérie pokračuje, novinky netáhnou

Tržby: Mizérie pokračuje, novinky netáhnou
Dluh | Miramax Film Corp.
Sam Worthington
Dluh | Miramax Film Corp.
Jediný, kdo na téhle pravidelné stagnaci vydělává, je ceněné drama Černobílý svět. Minimální propady (tentokrát o směšná dvě procenta!) by samo o sobě snímku zajistily vysoké tržby. Takhle si ale mohou tvůrci mnout ruce, že jsou se 14 miliony opět na prvním místě. Co to v praxi znamená? Že žádná z novinek nedokázala nahnat do kin větší počet diváků. Září zkrátka tržbám nepřeje.
trzby-mizerie-pokracuje-novinky-netahnou-2
Apollo 18
Nejlépe se vedlo thrilleru Dluh, ve kterém se sešli Sam Worthington, Helen Mirren a Tom Wilkinson. Novinka ceněného Johna Maddena (Zamilovaný Shakespear) si sice velmi dobře vedla u kritiků, diváky ale příliš nezaujala. Snímek sice startuje v TOP 10 na druhém místě, cifra je ale jen 9.6 milionů dolarů. Pokud se z filmu nestane trvalka, bude ho mít studio i přes jeho kvality zařazený ve ztrátách.
Apollo 18 aka „Paranormal Activity v kosmu" lákalo na vládou utajované záběry a atraktivní měsíční prostředí, výsledek ale nenadchl. 8.7 milionů za první víkend na třetím místě nikoho nevytrhne. O příštích týdnech navíc půjde Apollo 18 hodně rychle dolů. Naštěstí studio tahle sranda stála jen pět milionů dolarů.
Noc žraloka 3D
Noc žraloka 3D
O nic lépe na tom není další novinka Noc žraloka 3D, která nedokázala navázat na loňský úspěch piraň. Zatímco Piraňa 3D nadchla kritiky a procentuální hodnocení se na serveru Rottentomatoes zastavilo na 74%, Žralok nikoho moc nebaví a na svou stranu si naklonil pouhých 24% kritiků. Podobně žalostné jsou i zisky, které otevírají o stovku méně, než jak je tomu u Apolla 18. I proto se dá očekávat, že žravý predátor bude z žebříčku padat obdobně rychle, jako vystrašení astronauti.
Colombiana
Colombiana | HCE
Tím končíme s nováčky. Na páté pozici Zrození Planety opic, které zdolalo na celosvětových tržbách třetinu miliardy. Na šestou klesla Bessonova Colombiana, která (jak se očekávalo) vyklízí po slabých ohlasech rychle pole. Na sedmém místě R-ková komedie Our Idiot Brother, která sice nevydělává extrémní sumy, ale stála směšných pět milionů a to už se z amerických kin vrátilo studiu 3x. Na osmé místo se ze čtvrtého propadl horor Nebojte se tmy, který i přes scenáristickou účast Guillerma del Tora nedokázal zabodovat u diváků ani kritiků.
Na deváté pozici Spy Kids 4, kteří si sice z US kin neodnesou víc jak 40 milionů (což je skoro 3x méně, než je v téhle sérii zvykem), ale díky nízkým nákladům se Rodriguez začíná hojit na zbytku světa. No a desítku mají tento týden Šmoulové, kterým sice na domácí půdě dochází dech, ale v rámci celosvětových tržeb skoro atakují půl miliardy. Kdo by kdy řekl, že mají takový divácky potenciál.
Nu, je to slušné finanční zoufalství. Tak třeba to příští víkend zachrání hvězdně obsazená pandemická Nákaza Stevena Soderbergha.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.