Zamilovaný Shakespeare

75%
Zamilovaný Shakespeare
Londýnský dramatik Will Shakespeare má napsat novou hru a nutně potřebuje inspiraci. Tu nachází ve chvíli, když se nečekaně setká s půvabnou Lady Violou, která tolik miluje divadlo, že se vydává za muže, aby si mohla zahrát. Z lásky na první pohled se rozhoří osudový vztah, do něhož se zaplete i sama královna Alžběta I. , a vznikne hra Romeo a Julie, která má obrovský úspěch. Milenci se však musí rozejít, neboť Viola je proti své vůli provdána a Will už je ženatý. Dokonale rozehraný, důmyslný a vtipný příběh těží i z dalších Shakespearových děl, ale především nabízí skvělou barvitou podívanou, která okouzlí a potěší srdce každého filmového diváka.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Zamilovaný Shakespeare patří mezi mé nejoblíbenější filmy a jak nemám moc rád romantické filmy,tak tenhle přímo miluju. Vše je dokonalé ať už je to obsazení,příběh,prostředí,nebo kostýmy.Joseph Fiennes je v tomto filmu doslova bravurní a i když příběh není zrovna dvakrát reálný,tak to vůbec nevadí,když ono je to tak dokonalý.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Hollywoodský pohled na to, jak mohl William začít tvořit, nebo co ho k tvorbě inspirovalo. Chvíli jsem k filmu hledal cestu, ale nakonec jsem ho vzal na milost a vychutnal si i ten přeslazený závěr. Herci skvělí, kostýmy možná až příliš pestré. Divadlo dobře propojeno s filmem. Jako romantická komedie, založena na skutečné divadelní hře a vratkém reálném základě.. na mě zafungovala.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Shakespearovi jsem se hodně vyhýbal, ale když už má toho Oscara, chtěl jsem ho vidět. A proti výsledku nic nenamítám. Sympatičtí herci, sympatický děj. Oscar zůstává stejným šokem jako v době udělení, ale to není můj problém.

Dodatečné informace

Původní název:
Shakespeare in Love (více)
  • USA Zamilovaný Shakespeare
  • USA Shakespeare in Love
Premiéra v ČR:
11. 3. 1999
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA
Čeština:
Zamilovaný Shakespeare je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch