Prázdniny v Římě

83%
Prázdniny v Římě

Romantická komedie s A. Hepburn a G. Peckem v hlavních rolích. Prázdniny v Římě byly nominovány na 10 Oscarů a Audrey Hepburn získala Oscara za svou roli novodobé princezny, která se vzpřela svým panovnickým povinnostem a díky americkému novináři (G. Peck) poznala Řím jako obyčejná mladá dívka.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Skvostný romantický film, který se dá bez pocitu studu vidět i po půl století. A nejen kvůli prosté zápletce s práškem na spaní a somnambulismem, který se nevyhýbá ani těm nejvýše společensky postaveným, a nádhernému erotickému pnutí mezi mužně gentlemanským Gregory Peckem a ztělesněním křehkosti Audrey Hepburnovou, ale především kvůli tomu, co tvůrci filmu ponechali nevyřčené a nevykonané. Viz vrcholná scéna s audiencí pro novináře v závěru filmu. A taky nenápadné školení v dnes už polozapomenuté novinářské etice.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velmi sympatický film. Tak trošku romantická pohádka pro dospělé, ale funguje to, nostalgie z filmu doslova čiší a herecké výkony hlavních představitelů jsou velmi dobré. Odpočinkový, pohodový film u mě za 70%. Z filmu doslova dýchají staré "dobré" časy.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Je zajímavé, že přes všechny ty komedie, jejichž děj vykrádá Prázdniny v Římě, se jim málokterá přiblížila. Stejně tak je zvláštní, že na rozdíl od ostatních komedií svojí doby tahle očividně nestárne. Dobří herci, příjemná atmosféra. Moc pěkné.

Dodatečné informace

Původní název:
Roman Holiday (více)
  • USA Prázdniny v Římě
  • USA Roman Holiday
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Tržby:
12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Prázdniny v Římě je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch