Spike Lee natočí remake OldBoye

Spike Lee natočí remake OldBoye
Spike Lee
Napřed menší opáčko: OldBoy z roku 2003 vypráví o únosu muže. Ten je umístěn do jakéhosi podivného domácího vězení, v němž se dozví z televize, že jeho žena byla brutálně zavražděna a on že je z vraždy podezírán. V tmavé místnosti muž stráví patnáct let, než se jednoho dne stejně nečekaně probudí na svobodě. Od té chvíle se upne na pomstu neznámému vězniteli.
Originální film sbíral ceny po celém světe (mimo jiné Cenu poroty v Cannes) a Hollywoodu úspěch přirozeně neušel. Velmi rychle se spustily práce na remaku, režírovat měl Steven Spielberg a hrát Will Smith. Ano, tvůrčí tým zněl dobře, ale originál je film, který remake nepotřebuje. Byla proto tak trochu úleva, když 10. listopadu 2009 v DreamWorks projekt zrušili.
spike-lee-natoci-remake-oldboye-1
Spike Lee
Nyní je jasné, že remaku stejně neunikneme. Mark Protosevich (hity Thor a Já, legenda) byl najat k napsání scénáře nové verze, produkci si berou na starost Doug Davison a Roy Lee (společně zaštítili úspěšné remaky Skrytá identita a Kruh), režii se upsal talentovaný Spike Lee (25. hodina, Spojenec) a hlavní roli ulovil charismatický Josh Brolin (Opravdová kuráž).
To, pravda, není nejhorší sestava. Ale tím jsme pořád nevyřešili nejpalčivější otázku: Opravdu svět potřebuje remake OldBoye? Já osobně myslím, že ne.