Spike Lee se pustil do George Bushe

Spike Lee se pustil do George Bushe
Co na tom, že George W. Bush Jr. už dávno není prezidentem? Některým lidem oprávněně dodnes některé jeho kroky a rozhodnutí leží v žaludku. Jedním z takových je i režisér Spike Lee (25. hodina , Krvavé léto v New Yorku).
Lee se do bývalého amerického prezidenta pustil při příležitosti uvedení pokračování dokumentární série o hurikánu Katrina s podnázvem If God Is Willing and da Creek Don´t Rise. První série dokumentů, Hurikán Katrina: Rekviem o čtyřech dějstvích, se věnovala samotné pohromě, druhá se má zaměřit na začínající pokusy místních obyvatel o přestavění nejhůře zasaženého New Orleans.
"Pod vedením vrchního velitele, prezidenta George W. Bushe, trvalo vládě Spojených států pět dní, než přišla svým Americkým spoluobčanům na pomoc," hřímal Lee při předávání filmových cen Peabody Awards, "Pět dní. Dodnes nikdo nevysvětlil, proč to trvalo tak dlouho. Po tajfunu na Srí Lance trvalo USA dva a půl dne, aby se zapojila do záchranných akcí, a to přesto, že je Srí Lanka přes půl planety vzdálená. Přesto muselo New Orleans na pomoc čekat neuvěřitelných pět dní."