Nejšílenější netflixovský film roku? V akčním béčku budou v Paříži zabíjet krvelační žraloci

Nejšílenější netflixovský film roku? V akčním béčku budou v Paříži zabíjet krvelační žraloci
Žraloci v Paříži | Netflix
Ve francouzské produkci totiž pro streamovací platformu vznikl počin Žraloci v Paříži, což je jeden z těch názvů, jenž vám po vzoru Hadů v letadle řekne úplně všechno podstatné. Ano, celý snímek bude pojednávat o tom, že se v Seině ukrývá minimálně jeden nebezpečný žralok a ten se rozhodne probrat k aktivitě zrovna ve chvíli, kdy ve městě probíhá šampionát v triatlonu, takže řeka bude plná lahodných rukou i nohou. Zkušené vědkyni pak její varování nikdo nevěří a masakr na sebe nenechá dlouho čekat.
Žraloci v Paříži
Žraloci v Paříži
AI
61%
Ano, tady žádnou duchaplnost nečekejme, což ostatně potvrzuje první upoutávka. To by ovšem nemusel být z hlediska výsledné zábavnosti až takový problém. Novinka se navíc od žraločí konkurence přeci jen značně liší. Francouzští tvůrci totiž dostali od Netflixu lepší zázemí a větší rozpočet, než jakým tento subžánr disponoval např. ve svých direct-to-DVD časech, takže žraloci i samotný vizuál vypadají poměrně obstojně.
Snímek režíruje Xavier Gens, jenž má sice na kontě nepovedeného (původně herního) Hitmana, je ovšem podepsaný také pod seriálovými hity Lupin a Gangs of London. Hlavní roli navíc ztvární Bérénice Bejo, jež má na kontě dokonce nominaci na Oscara za oceňovaného Umělce.
Všechny tyto atributy a jména na palubě by mohly napovídat, že nás čeká správně bizarní podívaná, v níž se autoři pořádně utrhnou ze řetězu a naservírují nám přiznaně pitomou jízdu pro příznivce brakových kousků. O to se ostatně pokoušely i oba díly stathamovky MEG a zdejší záběry na vyplašené triatlonisty lákají na něco podobného.
Žraloci v Paříži: trailer | Netflix
Upoutávce ovšem vzhledem k materiálu zatím chybí nadhled, dostatek šťavnatých nápadů či žraločího cupování lidských obětí i guilty pleasure feeling. Což je vzhledem k tomu, že námět má potenciál stát se vděčným materiálem na divoké popíjecí večery, přeci jen zklamání. Snad následující upoutávky napraví reputaci a ukážou, že se na nás valí správný netflixovský bizár pro všechny fandy „špatného vkusu“.
Podívejte se také na žebříček nejlepších filmů na Netflixu.
Zdroj: Netflix