Lupin

78%
Lupin
Pomsta! O to tu jde! Assane Diop přišel do Francie před lety se svým otcem Babakarem ze Senegalu. Babakar Diop se celý život snažil, aby synovi v nové vlasti zajistil dobrou budoucnost. Učil ho zodpovědnosti, pokoře a tomu, aby se náležitě vzdělával a nemusel dělat někomu řidiče či jiného sluhu jako on. Jenže to by se nesměli připlést do cesty bezohlednému panu Pellegrinimu, pro kterého otec pracuje. Pellegrini označí Assaneova otce za zloděje náhrdelníku z rodinného sejfu. Babakar je zatčen, odsouzen a ve vězení spáchá sebevraždu. Nyní je na Assaneovi, aby očistil jeho jméno a s Pellegrinim zatočil jednou pro vždy. Ovšem Pellegrini není lehký soupeř. Ještě, že má Assane k ruce ten nejlepší manuál – romány Arséna Lupina!




Recenze: Lupin

Kinobox.cz
85%

Lupin je jedním z nejlepších seriálů současnosti. Sází na oblíbenou hru kočky s myší a díky tomu baví po celou dobu. Má sympatické herecké obsazení a kvalitní, hravý příběh doplňují i atraktivní pařížské lokace. Všechny tři řady se navíc daří držet na stejně kvalitní úrovni.

Kinobox.cz
85%

Lupin je každopádně zábavná kriminální podívaná ze současnosti, ve které hraje prim hravost, důvtip a lstivost hlavního hrdiny. Rozhodně, ale nejde o nějakou nadsázku či vtip. Napětí se stupňuje a kolem Assanea se pomalu stahuje smyčka. A nejen, že se k němu přibližuje policie (což by byl ten nejmenší problém), ale velmi blízko se přiblížili i nepřátelé a Assane bude muset udělat možné i nemožné, aby dokonal svou pomstu. Inu ani Lupin není neomylný a přílišná samolibost vede často k pádu...


Toren
Toren
5 165 bodů
6
6/10 Fascinace tohohle seriálu jde tak nějak mimo mě. Omar Sy je velkej sympaťák, najde se pár pěkných scénáristických nápadů a produkční hodnoty jsou překvapivě více než slušné... ale co z toho, když Lupin ničím nevybočuje a jde o obyčejnou fajn žánrovku?
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
8
Skvěle aktualizovaná adaptace známého Lupina. Takto se do dělá. Ne snaha vzít si původní dílo a naroubovat jej na současnost, ale hrdě se k němu hlásit, otevřeně z něj vycházet, ale přesto si udržet současného ducha. Po již značně jednotvárné Americké produkci (bavíme se o hlavním proudu) se Francouzská kinematografie jeví o řád lepší. Hezky zpracované, bavilo mě to a na pomalejší rozjezd se pak seriál našel. Jen škoda toho pokračování, které mi už přišlo na sílu. Mohlo to skončit tím, jak se Lupin vypořádá se otcovou minulostí. Pokračování již naráží na problém, kdy se snaží logicky odůvodnit pohádkovost, do které se dostáváme. Ale je to skvělé. :)
RafCapone
RafCapone
504 bodů
8
Každá epizoda je vlastně stejná. Máte tam nějaký build-up k velké loupeži a poté vidíme následky. Ještě během toho jsme překvapeni něčím, co si Lupin připravil mimo kameru a je konec. Parádní postavy a atmosféra, cool feeling a příjemný příběh.


Dodatečné informace

Původní název:
Lupin (více)
  • Francie Lupin
  • Francie Lupin/ルパン
  • Francie Once a Thief
  • Francie لوبين
  • Francie Λουπέν
  • Francie Люпен
  • Francie 亞森.羅蘋
  • Francie 怪盜羅蘋
Premiéra v ČR:
8. 1. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie

Podobné


Powered byJustWatch