King Kong se sveze na Godzille! Monstrózní blockbuster v traileru útočí velkolepými záběry

King Kong se sveze na Godzille! Monstrózní blockbuster v traileru útočí velkolepými záběry
Godzilla x Kong: Nové impérium | Vertical Entertainment
Podle všeho ale půjde o blbinu přiznanou. Už Godzilla vs. Kong byla záměrně bezduchou řežbou monster, kterou režisér Adam Wingard nebral vůbec vážně a v podstatě chtěl z blockbusteru vytěžit jen ty nejvelkolepější a trikově opulentní scény. A to se mu, když jste neposlouchali dialogy či se nesnažili najít příběh, vlastně docela povedlo. Během covidového období se navíc jednalo o slušný kinohit, co dal lidem přesně takovou porci popcornové zábavy, která jim během předešlých měsíců, kdy byli zavřeni v obývácích, chyběla. Režisér se tedy za pár týdnů vrátí s přídavkem a evidentně si řekl, že už mu bude úplně všechno jedno.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
67%
Již předchozí upoutávky ukazovaly vrcholně blockbusterové dobrodružství, v němž se bortily ledy i pouště, King Kong zde mlátil protivníky pomocí robotické rukavice a vše tu bylo ještě epičtější a trikově přeplácanější, než jsme byli u „monsterverza“ zvyklí. Nejnovější ukázka ale všem předešlým šílenostem nasazuje korunu. Kong a Godzilla zde bojují proti mocnému Scar Kingovi a jeho kmenu opic, přehazují své protivníky přes mrakodrapy, mlátí je letícími šutry, všechno tu bouchá a svítí všemi myslitelnými barvičkami a na závěr dokonce přerostlý opičák naskakuje na svého ještěrčího parťáka!
Godzilla x Kong: Nové impérium: finální trailer | Warner Bros.
Absurdní trailer navíc korunuje nostalgický začátek rekapitulující všechny předešlé díly, který ukazuje, jakým šíleným směrem se tato značka od atmosférického pokusu Garetha Edwardse posunula. A že tahle verze asi milovníky intenzivní a mrazivé japonské pecky Godzilla Minus One úplně nepotěší. Godzilla x Kong: Nové impérium prostě bude maximální popcornová blbina (což potvrzují např. Wingardova přirovnání ke Smrtonosné zbrani), kterou budeme jako správné guilty pleasure buď milovat, nebo nenávidět. A zdá se, že tvůrci v čele s Wingardem i herci Rebecca Hall, Dan Stevens či Brian Tyree Henry s tím taky tak trochu počítají.
Podívejte se také na seznam nejočekávanějších filmů tohoto roku.
Zdroj: Warner Bros.