Budou létat obří zuby. Godzilla x Kong je v traileru největší film všech dob

Budou létat obří zuby. Godzilla x Kong je v traileru největší film všech dob
Godzilla x Kong: Nové imperium | Warner Bros.
Pryč jsou časy Godzilly (2014) Garetha Edwardse, kde působivé triky dokonale splývaly s realistickým prostředím také proto, že jsme je nahlíželi výhradně ze subjektivního přízemního hlediska postav. Následný Godzilla II Král monster (2019) už smetl z povrchu zemského celá města a pěstní souboj japonské ještěrky s Kongem, k němuž jsme roku 2021 dospěli také přes opičákovo představení v militantním Ostrovu lebek (2017), už přijal divoký asijský ráz včetně hostující Mechagodzilly.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
67%
Nové impérium v tomto ohledu posouvá laťku ještě dál, neboť má obsahovat kompletní sekvence beze slov, v nichž uvidíme bájná monstra ve fantastickém prostředí a při vzájemné interakci. Lidské postavy v čele s Rebeccou Hall, Danem Stevensem a Brianem Tyree Henrym opět poskytnou perspektivu nicotných přihlížejících. Z ukázky je patrné, že procesory trikařů musely pracovat přesčasy, a vizuálních podnětů najdeme ve třech minutách tolik, až se z toho točí hlava.
Godzilla x Kong: Nové impérium: 2. trailer | Warner Bros.
Evidentně nás čeká epické dobrodružství, které se odehrává po celém světě (i pod povrchem) a převážně za denního světla, což je pro přehlednost velmi potěšující novinka. Zvýrazňují se tím sice digitální švy, ale tady se na realismus stejně dávno nehraje a kaiju tradice ožívá v dosud nepoznaném měřítku. Pomrkává se tu na nejrůznější filmové předchůdce včetně zapomenutého The Son of Kong (1933) a srší z toho energie, která bude u takto neurvalého projektu zapotřebí.
Režisér Adam Wingard nedávno zmiňoval rýpavou chemii mezi Godzillou a Kongem, která připomene třeba Smrtonosnou zbraň. Trailer se částečně nese v humorném duchu a Kong, vybavený rukavicí jak od Thanose, protivníkovi vyrazí největší zub historie. S každou takovou vsuvkou sílí pocit, že velmi okrajové a béčkové tradice kinematografie dostávají absurdně honosné produkční zázemí. Možná to bude bezmyšlenková blbost, ale rozhodně krásně udělaná a ideální na oddech v dnešní době, kdy by pár národů proti sobě takové titány nejradši poštvalo.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Kinobox, Collider