Planeta opic zotročuje lidstvo a otvírá novou kapitolu. Z epického traileru budete mít husí kůži

Planeta opic zotročuje lidstvo a otvírá novou kapitolu. Z epického traileru budete mít husí kůži
Království Planety opic | 20th Century Studios
Příběh se bude odehrávat 300 let po událostech minulých dílů, kdy opice nelítostně vládnou světu a z lidí se stali otroci či lovná zvěř. Krutý vládce Proximus Caesar si totiž trochu překroutil Caesarovy původní myšlenky. Při svých dobyvatelských tendencích zotročuje a likviduje nejen lidi, ale také ostatní klany a snaží se pátrat po dávných lidských vynálezech. Hlavní opičí hrdina Noa však s názory svého vůdce nesouhlasí a za pomoci ženy Novy se snaží ukázat, že opice a lidé mohou žít pohromadě.
Království Planeta opic
Království Planeta opic
AI
75%
Nový trailer, který spatřil světlo světa během nedělního Super Bowlu, pak ukazuje opravdu velkolepou podívanou, jež nejen že se příběhově evidentně přibližuje originální Planetě opicCharltonem Hestonem, ale navíc servíruje další technicky naprosto vybroušenou podívanou, která může digitální ztvárnění opic a jejich mimiku posunout zase o něco vpřed. Což se týká i samotného děje, jenž opět může být něčím víc než obyčejným, myšlenkově plytkým blockbusterem a má potenciál nabídnout několik zajímavých (nejen názorových) střetnutí.
Režisér Wes Ball má sice na kontě zatím jen teenagerskou trilogii Labyrint, takže se dá spekulovat o tom, jak dokáže rozpracovat myšlenkově výživné motivy, s akcí a post-apokalyptickými světy už má ovšem zkušeností dost a minimálně technická a řemeslná stránka mu zřejmě nebudou dělat problémy. Už z trailerů je pak vidět, že by jeho vize a nový děj, z něhož podle svých slov plánuje udělat trilogii, mohly padnout na úrodnou půdu.
Království Planeta opic: trailer | Falcon
Kromě nového režiséra nás pak logicky čeká i nové obsazení. Hlavní lidskou hrdinku ztvární Freya Allan ze seriálového Zaklínače, úloh opic se zhostili např. Owen Teague či Kevin Durand. Nová upoutávka svým špičkovým řemeslem a gradací v závěrečné třetině způsobuje příjemné mrazení a očekávání se jí podařilo vyšponovat téměř na maximum. Co myslíte, bude z nové Planety opic nejlepší blockbuster léta?
Podívejte se na žebříček nejočekávanější filmů roku 2024.
Zdroj: 20th Century Studios