Bob Odenkirk bude zase za akční hvězdu. Slibuje kombinaci Jasona Bourna a Shyamalana

Bob Odenkirk bude zase za akční hvězdu. Slibuje kombinaci Jasona Bourna a Shyamalana
Nikdo (2021) | Universal Pictures
Ke snímku s ohlášeným názvem Normal napsal scénář Derek Kolstad, který napsal první tři díly Johna Wicka, dále také zmíněného Nikoho a podílel se i na wickovském seriálu Hotel Continental. Režisérem je Ben Wheatley, podepsaný třeba pod monster thrillerem Meg 2: Příkop, akčňákem Křížová palba či remakem Hitchcockovy Rebeky.
Nikdo
Nikdo
78%
Odenkirk ztvární hrdinu jménem Ulysses (tedy Odysseus), jenž se po smrti svého předchůdce stane dočasným šerifem malého městečka jménem Normal. Během vyšetřování bankovní loupeže však Ulysses zjistí, že ospalé město má do normálu opravdu daleko a že všichni jeho obyvatelé ukrývají temná tajemství. Nový šerif, samozřejmě pronásledovaný i vlastními démony minulosti, se ony záhady následně pokusí rozplést.
„Takovou kvalitu jsem u příběhu akčního filmu snad ještě neviděl,“ rozplýval se Odenkirk pro The Hollywood Reporter a připodobnil dílo k prvním dílům série o agentu Jasonu Bourneovi a navíc zmínil i přítomnost napětí a tajemna na úrovni děl M. Nighta Shyamalana. Synopse navíc evokuje westernové vzorce v čele s Eastwoodovým Tulákem z širých plání.
Nikdo (2021)
Nikdo (2021) | Universal Pictures
Kombinace talentovaného (i když ne neomylného) režiséra, osvědčeného scenáristy a fanoušky už přijímané nové akční hvězdy by mohla fungovat – koneckonců nejde o zas tak odlišné ingredience oproti těm, z nich vzniknul Nikdo. Víc informací o Normalu zatím známo není, a tak ani nevíme, kdy se začne natáčet; natož kdy jej budeme moci vidět. Každopádně představa jakéhokoli dalšího díla, jemuž bude dominovat Odenkirkova zdánlivě nenápadné, ale o to silnější charisma, je velmi lákavá.
Podívejte se též na náš žebříček nejlepších akčních filmů všech dob.
Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, SlashFilm