Christopher Nolan už viděl druhou Dunu. Přirovnává ji k nejlepšímu dílu Star Wars

Christopher Nolan už viděl druhou Dunu. Přirovnává ji k nejlepšímu dílu Star Wars
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
Nolan viděl Dunu: část druhou v rámci speciální projekce a následně při jedné z akcí hovořil se samotným Denisem Villeneuvem. Tvůrce Oppenheimera, Dokonalého triku, Počátku či batmanovské trilogie pak opravdu nešetřil nadšením. Podle Nolana jde o opravdu obdivuhodný počin a režisér se prý nemůže dočkat, až ho uvidí i ostatní diváci.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
92%
Nejvíce pak chválí, jak se Villeneuvovi podařilo rozšířit mytologii a motivy knihy Franka Herberta, které načrtl v prvním díle. V tomto případě šel Nolan tak daleko, že se nebál druhou Dunu přirovnat k filmové klasice Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder, jež je po právu považována za jeden z nejlepších sequelů všech dob.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
„Podle mě, aniž bych toho příliš prozradil, pokud by byla první Duna počin ze světa Star Wars, tak tento snímek je pro mě něco jako Impérium vrací úder, což je můj nejoblíbenější Star Wars film. Myslím si, že druhá Duna je neuvěřitelně vzrušujícím rozšířením všech věcí, které byly představeny v první části,“ vysvětluje Nolan. Což byla poznámka, která Villeneuva coby fanouška pátých Star Wars velice potěšila a bylo vidět, jakou má z Nolanovy pochvaly radost.
Druhá Duna je podle Nolana výjimečné a obří filmové dílo a vychvaloval také její uvedení ve formátu IMAX, v němž  prý vypadá snímek opravdu nádherně, čímž chtěl režisérský inovátor a věčný podporovatel IMAXů zejména marketingově podpořit tamní projekce. Sci-fi bude v několika kinech světa exkluzivně promítána i ve speciálním 70 mm IMAX formátu, podobně, jako tomu bylo právě u Oppenheimera. Je tedy vcelku logické, že právě tuto formu zážitku Nolan ve svých slovech vyzdvihuje a podporuje ji.
Nolanova chvála se tak dá samozřejmě logicky brát jako marketingová domluva, oceňovaný režisér by ale jistě neplýtval kladnými slovy u filmu, který by byl naprostou blbinou. A podobné ohlasy od tvůrce, jenž je pověstný svými snahami přinášet do kin ty největší filmové události, zkrátka potěší a možná ještě šponují už tak vysoká očekávání. A my všichni doufáme, že je jeden z nejočekávanějších filmů roku zvládne naplnit. Druhé části s Timothéem Chalametem, Zendayou, Rebeccou Ferguson, Joshem Brolinem či Florence Pugh se každopádně nemůžeme dočkat.
Podívejte se také na přehled nejočekávanějších filmů roku 2024.
Zdroj: ScreenRant