Top kina ČR: Aristokratka je pořád ve varu a vládne. Třese se před nástupem Franty mimozemšťana

Top kina ČR: Aristokratka je pořád ve varu a vládne. Třese se před nástupem Franty mimozemšťana
Aristokratka ve varu | Falcon
I když se to při pohledu na první místo žebříčku nemusí zdát, minulý týden byl plný překvapení. Zmiňované pololetí výrazně pomohlo všem rodinným titulům v žebříčku a na páté místo se díky tomu vyhoupl nenápadný francouzský animák Nerozlučná dvojka. Větší novinky minulého týdne se však do top 5 neprobojovaly. Životopisný Jeden život o neuvěřitelných činech Nicholase Wintona skončil s necelými 15 tisíci návštěvníky na šestém místě, hvězdně obsazený akční snímek Argylle: Tajný agent se jen tak tak vešel do první desítky. Velký pád z třetího na deváté místo pak zaznamenal dokument Karlos.

5. místo

Nerozlučná dvojka
Nerozlučná dvojka
59%
tržby 2 miliony 832 tisíc Kč / návštěvnost 17 141 diváků / 186 kin
Na páté místo se díky zmiňovaným prázdninám podívala nejvýše umístěná novinka týdne – francouzsko-belgický animovaný export Nerozlučná dvojka. Už bývá tradicí, že se v našich kinech daří i méně provařeným a často lacinějším animákům. Nerozlučná dvojka pak naštěstí vypadá o něco kvalitněji než žánrové rychlokvašky typu Esa z pralesa a bude zajímavé sledovat, zda se z přátelství mezi loutkou a plyšovým medvědem vyklube další animovaný držák, nebo jestli dílo rychle zapadne. 17 tisíc rodičů a dětí v kinech je nicméně solidním startem.
Nerozlučná dvojka: trailer | Bioscop

4. místo

Jedeme na teambuilding
Jedeme na teambuilding
56%
 tržby 3 miliony 203 tisíc Kč / návštěvnost 16 260 diváků / 83 kin
Zájem o českou komedii Jedeme na teambuilding už pomalu klesá a nebýt levnějších dětských lístků, dostala by se před ní v žebříčku i Nerozlučná dvojka. I přesto je pokles o pouhých 8 procent mezi víkendy více než solidní a stále je tu šance, že se aktuálních 211 tisíc diváků a divaček může rozmnožit na půlkulatých 250 tisíc. Příští týden však přijde do kin výrazná konkurence v podobě Franty mimozemšťana, taktéž s Jakubem Prachařem v hlavní roli, takže očekávejme spíš větší pokles.
Jedeme na teambuilding: trailer | CinemArt

3. místo

Ptáci stěhováci
Ptáci stěhováci
65%
tržby 3 miliony 461 tisíc Kč / návštěvnost 19 850 diváků / 90 kin
Na pololetí samozřejmě ve velkém vydělaly animované kachny od studia Illumination, které ve srovnání posledních dvou víkendů vzletěly o překrásných 38 %. Pro studio se pořád jedná o spíše menší hit, díky reputaci zimní trvalky ovšem poklidný a dlouhodobý přísun peněz do kolonky tržeb jistě potěší. Ptáci stěhováci se během svého sedmého víkendu v kinech posunuli na téměř 138 tisíc diváků a divaček z kin. Doletí nakonec tento malý hit i přes hranici 200 tisíc, nebo ho po vděčném víkendu čeká strmější pád? Nechme se překvapit.
Ptáci stěhováci: finální trailer | CinemArt

2. místo

Wonka
Wonka
78%
tržby 4 miliony 214 tisíc Kč / návštěvnost 26 650 diváků / 114 kin
O neuvěřitelných 44 % pak mezivíkendově vzrostl zájem o oblíbeného Wonku s tváří Timothéeho Chalameta. Potvrdil tak reputaci jednoho z největších zimních hitů, jehož z top 5 vystrnadí zřejmě až druhá Duna. Do té doby se může výrobce čokolády těšit z obrovské popularity, díky níž lavina dětí a rodičů proudících do kina evidentně nepolevuje. V minulých dnech vidělo Wonku přes 26 tisíc lidí, celkově jich má na kontě už přes 314 tisíc. Cesta k 400 tisícům bude asi hodně komplikovaná, v případě Wonky ale evidentně nic není zcela nemožné.
Wonka: 2. trailer | Vertical Entertainment

1. místo

Aristokratka ve varu
Aristokratka ve varu
65%
tržby 5 milionů 511 tisíc Kč / návštěvnost 30 669 diváků / 163 kin
Aristokratka ve varu dle očekávání opět urvala první místo, a to bez větších problémů. Momentálně přepočítává přes 187 tisíc diváků a dá se očekávat, že příští týden překoná nejen hranici 200 tisíc, ale v celkové návštěvnosti možná pokoří také konkurenční Jedeme na teambuilding. Na druhou stranu, první díl si vedl o mnoho lépe a po třech týdnech v distribuci už za onou 200tisícivou metou dávno byl.
Návštěvnost navíc uplynulý víkend klesla skoro o 30 % a dá se očekávat, že příští týden možná Aristokratka zažije ještě větší sešup. Do kin totiž vstoupí sci-fi komedie Franta mimozemšťan cílící na podobné publikum. Potvrdí režisér Rudolf Havlík (Po čem muži touží, Ostrov) pověst hitmakera, nebo Aristokratka zázračně uhájí vítězství?
Aristokratka ve varu: trailer | Falcon
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Box Office Mojo, Kinomaniak