Krotitelé duchů jsou zpátky! Nový trailer ukazuje velkolepou akci i staré hrdiny

Krotitelé duchů jsou zpátky! Nový trailer ukazuje velkolepou akci i staré hrdiny
Krotitelé duchů: Říše ledu | Sony Pictures Home Entertainment
Krotitelé duchů: Odkaz před třemi lety natočil Jason Reitman, syn původního tvůrce a režiséra značky Ivana Reitmana. A předání pochodně vyšlo na jedničku. Z Odkazu se totiž vyklubal výborný mix nostalgie a představovačky mladých hrdinů. Režie se pak svým stylem snažila přiblížit i fenoménu Stranger Things a zároveň byla velkým fanouškovským servisem – v závěrečné třetině možná až moc velkým. Snímek ale utržil v době koronaviru v kinech přes 200 milionů dolarů, což při střídmém 75milionovém rozpočtu a slušné reputaci u fanoušků znamená konec v plusu. A jak to tak v Hollywoodu bývá, pokračování musí být daleko velkolepější.
Krotitelé duchů: Říše ledu
Krotitelé duchů: Říše ledu
64%
Noví Krotitelé duchů v podobě potomků Egona Spenglera a jejich parťáka Groobersona s tváří hláškujícího Paula Rudda se přemisťují z amerického zapadákova do New Yorku, kde vzkřísí starý podnik. Musí se ale postavit novému nebezpečí. Objevila se totiž hrozba v podobě mocných démonů, kteří by rádi rozpoutali novou dobu ledovou. Už předchozí ukázky naznačovaly, že nové dobrodružství bude výrazně výpravnější a trikově rozmáchlejší. Aktuální trailer to pouze potvrzuje. Krotitelé duchů viditelně nabobtnali na rozpočtu a Říše ledu je už klasickým trikovým blockbusterem, jenž v upoutávce překypuje akcí a epickými momenty, jichž jsme v předchozím díle moc nedostali.
Zároveň se ovšem nezapomíná ani na velkou dávku nostalgie. Do příběhu tedy ještě ve větší míře promluví staří hrdinové v podání Billa Murrayho, Dana Aykroyda a Ernieho Hudsona. Přidá se k nim také Janine Melnitz s tváří Annie Potts a v roli starosty se vrátí na scénu i úlisný Walter Peck (William Atherton). Fanoušky pak potěší také řada klasických propriet v čele s legendární základnou na adrese FDNY Ladder 8 či malými marshmallowmany. Dárečků pro příznivce původních dílů tu zkrátka bude více než dost. Tentokrát u toho však za kamerou nebude Jason Reitman, jenž se podílel pouze na scénáři. Režijní otěže po něm převzal Gil Kenan (nový Poltergeist, V tom domě straší!).
Krotitelé duchů: Říše ledu: 1. trailer | Sony
Otázkou zůstává, zda dokáže značka nalákat i mladší publikum. I tentokrát sice hlavní role ztvární omladina v čele s Mckennou Grace a Finnem Wolfhardem ze Stranger Things, i přesto tato franšíza u mladé generace dvakrát nerezonuje a nový trailer je svým materiálem taky nemá moc jak strhnout. A při větším rozpočtu jsou samozřejmě nutné i vyšší tržby. Uvidíme, zda na ně Krotitelé duchů zvládnou dosáhnout.
Podívejte se také na přehled nejočekávanějších filmů roku 2024.
Zdroj: Sony Pictures