Pelíšky vytvořené umělou inteligencí. Takhle by vypadaly v podání Wese Andersona

Pelíšky vytvořené umělou inteligencí. Takhle by vypadaly v podání Wese Andersona
Pelíšky v podání Wese Andersona | David Spáčil
Tak měl James Cameron v Terminátorovi pravdu. Soudný den se blíží a stroje ovládnou i filmový svět! Ale vážně, moderní technologie nabízejí řadu zajímavých možností, o kterých se nám ještě před pár lety ani nesnilo. Je otázkou, do jaké míry mají být využívané, aby to bylo etické. David Spáčil na svém youtubovém kanálu nicméně přišel s variantou, která je lákavá. Položil si totiž otázku, jak by vypadala klasická česká komedie Pelíšky, kdyby ji dostal do ruky někdo s tak osobitým rukopisem, jako je Wes Anderson. A následně se za pomoci těch nejmodernějších technologií rozhodl poskytnout odpověď.
Co kdyby Pelíšky režíroval Wes Anderson? | David Spáčil
Jedinečný falešný trailer Co kdyby Pelíšky režíroval Wes Anderson? vznikl pomocí nástrojů Midjourney, Eleven labs, PikaLabs a mnoha dalších. Většinu času skutečně působí dojmem, jako kdyby šlo o reálnou věc. Jedinou českou stopkou, která v upoutávce zůstala, je zmíněný hlas Miroslava Donutila, který je prakticky k nerozeznání od originálu. Podobně působivé je zařazení slavných amerických herců, kdy v několika případech dokonce nejde o pouhé statické obrázky.
Spáčil slibuje, že v brzké době uvede také video, v němž se zaměří na to, jak celý trailer vznikal. Doufejme, že v podobném duchu bude autor pokračovat i nadále. Hodně by mě zajímalo, jak by například Wes režíroval druhého Vetřelce. A co vás?
Zdroj: David Spáčil