Už víme, kdy půjde do kin životopis Michaela Jacksona. V čem připomene Bohemian Rhapsody?

Už víme, kdy půjde do kin životopis Michaela Jacksona. V čem připomene Bohemian Rhapsody?
Michael Jackson's This Is It | Sony
Michael
Michael
Za přípravou snímku stojí studio Lionsgate, celosvětově jej bude distribuovat Universal. Režie se ujme zkušený řemeslník Antoine Fuqua, který se loni připomněl třetím dílem Equalizera a v plánu má i natáčení filmu o Hannibalovi, opět s Denzelem Washingtonem v hlavní roli. Persona Michaela Jacksona prý Fuquu na počátku kariéry velmi inspirovala, a tak se prý pro režiséra jedná o zásadní látku.
Moonwalker
Moonwalker | Warner Bros.
V hlavní roli se objeví Jaafar Jackson, ve skutečnosti Michaelův synovec – jeho otcem je totiž Jermaine Jackson, stejně jako Michael člen bratrské kapely The Jackson 5. Sedmadvacetiletý Jaafar se dosud věnoval pouze hudbě, půjde tedy o jeho první hereckou úlohu. Mnohem větší zkušenosti má John Logan, autor scénáře, který už byl součástí scenáristických týmů Gladiátora (2000), Skyfall (2012), Spectre (2015) či Posledního samuraje (2003).
Oficiální synopse láká na komplexní a upřímný portrét geniálního umělce s komplikovanou osobností. Očekávat máme Jacksonovy vzestupy a pády s důrazem na nejslavnější vystoupení. Ačkoli tedy anotace superlativy nešetří a snaží se zdůraznit, že půjde o pohled pod pokličku hudebníkova života, rozpaky budí vedle obsazení Jaafara Jacksona i producentský dohled Johna Brancy a Johna McClaina, kteří spravují Jacksonovu pozůstalost. Nelze proto očekávat, že se vyznění snímku bude lišit od dlouhodobě zastávaného Jacksonova postoje, že se obvinění týkající se sexuálního zneužívání dětí nezakládají na pravdě.
Leaving Neverland
Leaving Neverland | HBO
Natáčení mělo probíhat už loni v létě, kvůli odkladům v souvislosti s hereckou stávkou však první klapka padne až koncem ledna. Hit se z těchto ingrediencí pokusí umíchat producent Graham King, podepsaný už pod veleúspěšnou biografií Freddieho Mercuryho s názvem Bohemian Rhapsody. I ta se kvůli kooperaci se zbývajícími členy skupiny Queen vyznačovala velmi mírným zobrazením Mercuryho bohémského života.
Chystaný snímek se tedy jen těžko pustí do podobně nepříjemných témat jako dvoudílný dokument Leaving Neverland (2019), jenž dával prostor Jacksonovým obětem. Namísto toho zřejmě uvidíme řemeslně vypulírovanou a o kontroverze oproštěnou přehlídku Jacksonových slavných momentů, podobně jako třeba v retrospektivních filmech Moonwalker (1988) či Michael Jackson's This Is It (2009). Netřeba však předbíhat – za rok a čtvrt se dozvíme, jak se tým kolem Fuquy a Kinga s nelehkým úkolem popasoval. Zatím se můžete podívat na náš žebříček nejlepších hudebních filmů.
zdroj: Variety, Wikipedia