Hvězda Euforie si zahraje nové Frankensteinovo monstrum. Natočí ho oscarový režisér

Hvězda Euforie si zahraje nové Frankensteinovo monstrum. Natočí ho oscarový režisér
Saltburn | MRC Film
Oscarový režisér Guillermo del Toro totiž chystá adaptaci jedné z největších hororových klasik – Frankensteina. Elordi zde ztvární nechvalně známé monstrum. V této úloze nahradil původně obsazeného Andrewa Garfielda, který musel z projektu odstoupit kvůli průtahům v souvislosti s hollywoodskými stávkami.
Jacob Elordi
Jacob Elordi

Herec

Jeho stvořitele Victora Frankensteina si zahraje Oscar Isaac a i další jména budí respekt. Uvidíme totiž Miu Goth a Christopha Waltze, dále se ví o Christianu Converym, Larsi Mikkelsenovi, Davidu Bradleym a Felixu Kammererovi. Hudbu obstará hvězdný Alexandre Desplat, za kameru se postaví zkušený Dan Laustsen, který kromě druhého, třetího a čtvrtého Johna Wicka nasnímal i del Torovy snímky Ulička přízraků, Purpurový vrch či Tvář vody.
Saltburn
Saltburn | MRC Film
Guillermo del Toro je podepsaný nejen pod režií, ale také pod scénářem a produkcí. Vycházet bude samozřejmě z literární klasiky Mary Shelley, jež se dočkala už nesčetného množství adaptací. Zatím není známo, nakolik se del Toro od předlohy plánuje odchýlit, ale téma se pokoušel zfilmovat už dlouho. BBC jej roku 2018 citovala, že Frankensteina označil za „zásadní knihu pro dospívající“ a zdůraznil časté teenagerské pocity odcizení a vykořenění: „Na tento svět vás přivedli lidé, kteří se o vás nestarají, a jste uvržení do světa plného bolesti a utrpení, slz a hladu.“ Dodal, že „je to úžasná kniha napsaná dospívající dívkou“.
Zatím není jasné, kdy se filmu dočkáme, ale natáčení by mělo začít letos v únoru. Del Torův sen se splní opět díky Netflixu. Ten produkoval už jeho předchozí snímek Pinocchio Guillerma del Tora i seriál Kabinet kuriozit Guillerma del Tora, oboje z roku 2022. Než budeme vědět něco víc, můžete se zatím aspoň podívat na náš žebříček nejlepších filmů loňského roku.
zdroje: Variety, BBC