Priscilla

AI
66%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Priscilla
Svébytně nablýskaná odpověď Sofie Coppoly na extravagantního Elvise Baze Luhrmanna. Stylizovaná podívaná sleduje mladou Priscillu Beaulieu, která se na jedné z oslav potkává s etablovaným králem rocku a miláčkem publika Elvisem Presleym. Vzápětí však zjišťuje, že hudební modla je v soukromý diametrálně odlišnou osobou. Perspektivou Presleyho životní partnerky režisérka předkládá neotřelý pohled na mýtus okolo americké hudební ikony a jeho turbulentním manželství, zahrnující impulzivní lásku, zklamání, fantazírování a slávu. Snímek byl součástí soutěže festivalu v Benátkách 2023.



Recenze: Priscilla

Kinobox.cz
70%

Divácký zážitek může být neuspokojivým koncem natolik ovlivněný, že zapomeneme vše dobré, co nám film dal. To by byla škoda. Priscilla byla totiž nutná, zvlášť v kontextu vzedmutí vlny nového zájmu o Elvise. Ve všem tom oslavování a nostalgickém vzpomínání bylo jen na místě pohlédnout do očí ošklivé části historie.



Dodatečné informace

Původní název:
Priscilla (více)
  • USA Priscilla
  • USA プリシラ
  • USA Присцилла: Элвис и я
  • USA Прісцилла
  • USA 普瑞希拉·普雷斯利
  • USA 貓王與我
Premiéra v ČR:
30. 5. 2024
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA, Itálie
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
30,14 mil. USD (celosvětově)

Podobné