Režisér Johna Wicka si vezme na starost novou verzi Highlandera. A obsadí do ní Zaklínače

Režisér Johna Wicka si vezme na starost novou verzi Highlandera. A obsadí do ní Zaklínače
Henry Cavill | Netflix
Nicméně kromě ohlášení, že hlavní roli by měl ztvárnit Henry Cavill, známý jako představitel Thésea, Supermana a Zaklínače, však nepřicházely další zprávy, jež by potvrdily, že projekt neplave na vodě, tak jako se to stalo třeba s Rudou Sonjou.
Nyní však do hry přichází nové velké jméno – Chad Stahelski, který má za sebou akční sérii John Wick s Keanu Reevesem. Stahelski pro podcast Happy Sad Confused prohlásil: „Myslím, že teď už máme pár velice dobrých prvků. Se sloganem ‚může zůstat pouze jeden‘ nemůžete zabít všechny naráz v prvním díle. Nás příběh zahrnuje mnoho stejných postav z původních filmů, ale také jsme do něj vnesli něco z televizních seriálů a snažíme se trochu udělat prequel k seriálu The Gathering, takže máme prostor dál růst.“

Stahelski tím naráží na televizní film (delší epizodu seriálu) z roku 1992, kde se potkali představitelé jak seriálového Highlandera (Adrian Paul), tak filmového (Christopher Lambert).
Highlander
Highlander
74%
Highlander
Highlander | 20th Century Fox
Celý highlanderovský fenomén začal v roce 1986, kdy do kin přišel první díl v režii Russella Mulcahyho se svou velmi potentní mytologií. Princip, kdy skupina nesmrtelných lidí bojuje napříč staletími, až na konci zůstane pouze jeden z nich, umožňuje téměř nekonečné množství postav a pokračování. Bohužel, již druhý filmový díl z roku 1991 se stal propadákem kvůli neustálému předělávání scénáře a posunu od fantasy ke sci-fi. Třetí díl v kinech z roku 1995 už nerežíroval Mulcahy, ale stále v něm hrál Lambert. V následujících dvou celovečerních dílech pak účinkoval výše zmíněný Adrian Paul. Do toho existují ještě pozdější japonský anime seriál a film.
Henry Cavill
Henry Cavill

Herec

Z rozhovoru se Stahelskim vyplývá, že se počítá s novou několikadílnou sérií, v níž se možná bude pracovat i s paralelními dimenzemi a alternativními verzemi reality, i když to nejspíš dost předbíháme. Zatím je však zřejmé, že Henry Cavill poté, co opustil fantasy sérii Zaklínač, bude moct znovu využít svůj šermířský trénink. Zatímco Christopher Lambert, jemuž je letos již 66 let, má komplikovaný francouzsko-belgicko-americký původ, Cavill má skotské kořeny, stejně jako horal Connor Macleod.
Chad Stahelski
Chad Stahelski

Herec, Režisér

Se vstupem Stahelskiho do takto velkého projektu můžeme očekávat, že bude i výrazně stylizovaný, barevný a s atmosférickým svícením jako John Wick. Dá se předpokládat, že do Highlandera bude přenesená i typická videoherní logika, kdy jednotlivé lokace a scény budou mít povahu odlišných herních levelů.
Původní Highlander vnesl do kinematografie spíše videoklipovou estetiku a stál hodně na soundtracku od skupiny Queen, jejíž ústřední hudební motiv bude nejspíš použitý znovu. Co se nemůže opakovat, je moment překvapení a práce s tajemstvím, jimiž vynikal právě první díl, který publikum mátl tím, že se postava objevovala v různých časových obdobích.
Nový Highlander v tuto chvíli nemá naplánovanou premiéru, nejspíš ani hotový scénář a nebude jej možné dokončit, pokud panuje scenáristická stávka. Nebude ani schválený rozpočet a natáčecí plán. Ale je mnohem pravděpodobnější, že celý projekt skutečně vznikne a bude s námi tuto dekádu.