Top kina ČR: Johna Wicka sejmuli zloději z nového Dračáku

Top kina ČR: Johna Wicka sejmuli zloději z nového Dračáku
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | Paramout Pictures

5. místo

Bastardi: Reparát
Bastardi: Reparát
32%
Bastardi: Reparát | Bioscop
tržby 889 tisíc Kč / návštěvnost 4723 diváci / 37 kin
Třetí víkend se na předních příčkách tržeb a návštěvnosti drží Magnuskovi čtvrtí Bastardi. A to navzdory faktu, že je promítá malý počet sálů a regionálních kin. Za necelé tři týdny od premiéry mají Bastardi: Reparát na kontě téměř 37 tisíc platících a 6 milionů korun v rámci tržeb. Jak si komerčně vedou v rámci celé série? Jsou druzí nejméně úspěšní hned po Bastardech s pořadovým číslem 3, kteří mají na kontě 28 tisíc platících a 3 miliony korun v rámci tržeb.

4. místo

Kocour v botách: Poslední přání
Kocour v botách: Poslední přání
90%
Kocour v botách: Poslední přání | DreamWorks
tržby milion 652 tisíce Kč / návštěvnost 10 581 divák / 99 kin
Kocour v botách je jiným případem, již od prosince loňského roku platí za sympaťáka a mimořádný magnet tuzemského publika. Poslední přání má na kontě přes 470 tisíc divaček a diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 80 milionů korun. To z rodinného animáku činí vedle druhého Avatara (milion 447 tisíc platících, 295 milionů korun v rámci tržeb) komerčně nejúspěšnější titul figurující v aktuálním žebříčku top 20 tržeb a návštěvnosti českých kin. Kocoura v botách, uváděného roku 2011, viděly 293 tisíce platících, tedy téměř o 200 tisíc méně.

3. místo

Buď chlap!
Buď chlap!
48%
Buď chlap!
tržby 5 milionů 122 tisíce Kč / návštěvnost 28 446 diváků / 145 kin
Aktuálně komerčně nejúspěšnější český film žebříčku skončil na třetím místě. Režíroval ho autor seriálu o Ivetě Bartošové Michal Samir a v hlavních rolích se představili Jakub Prachař a Tereza Ramba. Dobrodružnou komedii Buď chlap! vidělo za necelé dva týdny od premiéry 86 tisíc platících, kteří za vstupenky utratili 15 milionů korun. Na žánrově spřízněný Havlíkův Ostrov, který má za dva měsíce od premiéry na svém kontě přes 270 tisíc platících, se Buď chlap! nechytá a ani do budoucna s největší pravděpodobností chytat nebude. Jakub Prachař a spol. horko těžko dosáhnou na metu 150 tisíc divaček a diváků.

2. místo

John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
81%
John Wick: Kapitola 4 | Lionsgate
tržby 7 milionů 103 tisíce Kč / návštěvnost 36 707 diváků / 152 kina
Zájem opadá také o řemeslně a choreograficky velmi zdařilého Johna Wicka s pořadovým číslem 4. Pocta akčnímu žánru s Keanu Reevesem v titulní roli se u nás promítá druhý víkend a na kontě má necelou stovku tisíc platících. Pro srovnání, na třetího Johna Wicka, který je v rámci celé série u nás prozatím komerčně nejúspěšnější, přišlo před čtyřmi roky do českých kin 150 tisíc divaček a diváků. Kapitola 4 by statistiku mohla překonat, ale nebude to tak přesvědčivé, jak by mohly prvotní ohlasy napovědět.

1. místo

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
81%
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | Paramount Network
tržby 7 milionů 689 tisíc Kč / návštěvnost 40 974 diváci / 206 kin
Nyní je máme v českých kinech s názvem Dungeons & Dragons, před 13 roky to tvůrci s obdobnou látkou zkoušeli pod titulem Dračí doupě. Tenkrát to s dobrodružnou fantasy podívanou vůbec nevyšlo (na film vyrazilo 25 tisíc platících celkem), nyní to ale vypadá o poznání lépe. Zloději s Chrisem Pinem v čele pokořili Johna Wicka, navíc si to urovnali u publika, které filmového předchůdce ohodnotilo podprůměrnými známkami.
Dračí doupě z roku 2000 bylo celosvětovým propadákem, stálo 45 milionů dolarů a utržilo pouhé 33 miliony. Aktuálně uváděná Čest zlodějů stála 150 milionů dolarů a celosvětově má prozatím na kontě 71 mega. Alespoň na vyrovnanou bilanci by to publikum svým zájmem (a financemi) vytáhnout mohlo.
zdroje: Kinobox, Unie filmových distributorů, Kinomaniak, Box Office Mojo

Kinolog: 70 procent porna je trestný čin. „Lze zakázat PornHub?“ ptá se dokument Netflixu
Ostatní2. 4. 2023
Kinolog: 70 procent porna je trestný čin. „Lze zakázat PornHub?“ ptá se dokument Netflixu