Kevin Spacey dostal poslední hřebík do rakve své kariéry

Kevin Spacey dostal poslední hřebík do rakve své kariéry
Billionare Boys Club | Vantage Entertainment
Dům z karet: Robin Wright konečně promluvila o Kevinu Spaceym
Seriály12. 7. 2018
Dům z karet: Robin Wright konečně promluvila o Kevinu Spaceym
Kdo mohl, ten Spaceyho hodil přes palubu (ať už mluvíme o domluvených nebo již natočených projektech). Výjimkou je drama nové Billionare Boys Club, oficiálně poslední film, v němž je Spacey k vidění.
Nešlo o nijak nákladný projekt a studio si nemohlo dovolit přetáčky. A protože současně byly dávno podepsané smlouvy, nešlo to jinak a film se podíval o víkendu do amerických kin. Stalo se tak dávno poté, co lze snímek půjčit online, ale i přesto je jeho výsledek extrémně tragický. Z desítky kin si totiž odnesl jen 1000 dolarů! Pravda, recenze nijak zázračné nejsou, ale sám Spacey je paradoxně pro svůj výkon chválen. A bylo otázkou, zda je na černé listině i u diváků nebo si jeho na dlouhou dobu poslední (možná i úplně poslední) film nenechají ujít. Stalo se to první, takže je jasno - Spacey u amerických diváků skončil.
Další kousek, jemuž se o premiérovém víkendu nedařilo, je akčňák Mile 22. Čtvrtá spolupráce režiséra Petera Berg a herce Marka Wahlberg je velkým zklamáním. Nejenže má slabé recenze, ale k tomu i start za 13,6 milionů až na třetím místě. Jen pro srovnání - válečné Na život a na smrt otevíralo za 35. Pohořela i pravěká akční Alfa. Studio vyšla na 51, otevírá pátá za 10.
Kdo víkendu kraloval? Asijsky obsazená komedie Šíleně bohatí Asiati, vycházející z úspěšné knižní předlohy. Film za víkend nastřádal 25 milionů, což stačilo na první místo, přičemž se hrál od poloviny týdne, takže to má celkem za 34. A stál 30. Nadšené ohlasy pracují v prospěch tvůrců, takže by si film měl bez problémů dojít jen ve Státech pro stovku. A to to zpočátku vypadalo, že půjde o podívanou pro úzkou skupinku diváků. Místo toho tu máme romanticko-komediální událost sezóny. Velké překvapení...
... což platí i pro MEG: Monstrum z hlubin. Tam jsou recenze vlažnější, ale film se trefil do náladu diváků a celosvětově již vydělal 314 milionů dolarů, přičemž 21 přidal o víkendu z Ameriky. Jestli to takhle půjde dál, mohl by pokořit půl miliardu dolarů. Tak schválně, kdy studio ohlásí dvojku.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jason Statham
Šíleně bohatí Asiati