22. míle

64%
22. míle

Snímek je příběhem elitního amerického agenta (Wahlberg), který má za úkol propašovat ze země za pomoci supertajné jednotky člena policejního sboru. “Zásilka” má citlivý charakter - muž přenáší informace, které se nesmí dostat do nesprávných rukou. Název filmu by měl odkazovat na délku cestu, kterou budou muset hrdinové urazit (tedy 22 mil). 




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Spojení Wahlberg - Berg už se několikrát osvědčilo,takže proč to nezkusit znovu?! Když k těmhle dvěma navíc přihodíte Rousey,Malkoviche a Uwaise jsou očekávání samozřejmě vysoká. Mile 22 je bohužel snímek dvou polovin. Ta první je příliš ukecaná a zmatená (to vše pro to,aby do sebe mohl závěr pěkně zapadnout). Právě zde se nejvíce ukazuje jak scénář stojí za prd. Pak je tu druhá půlka,která je jedna velká nekončící akce. Zde nebyly dialogy potřeba,takže to vše klape na 110%. Velké plus vidím v tom,že je snímek eRko,takže o krev není nouze. Suma sumárum jsem vlastně dost spokojený. Snímek mi rychle utekl (90 minut je optimální délka) a vůbec jsem se nenudil. PS: Wahlberg je můj oblíbenec,ale zde mi chvílemi lezl až na nervy.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Docela slušná akce a tak trochu návrat k akční klasice s troškou toho moderního kyberkoření, které dnes už asi chybět nemůže. Slušné přestřelky, velmi dobré souboje, zejména v podání trojitého agenta. Ve filmu je spousta blbostí, kterým se mohli tvůrci vyvarovat. např. že na ně mají namířeno a přesto si naši hrdinové v klidu odejdou nekrytí z auta do budovy a jiné. Celkově slušný film - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Další americký akční snímek určený převážně pro asijský trh a tak podle toho také vypadá. Rychlý děj, silné dialogy, akční švih a drsnost. Takže čistý akční biják v hongkongském stylu a to bez bázně a hany. když se přesně toto pokoušel v Hollywoodu natáčet svého času světoznámý král akčního filmu John Woo, nechtěli mu to z počátku dovolit. A nyní se v zájmu zisku najednou mohou strhat. Tak co si o tom myslet. Dějově se jedná o klasický motiv špionážního příběhu mezi Amerikou a Ruskem spojené s hrozbou teroristického útoku a tak očekávaně vlastenectví doslova září. A co typická americká nepřemožitelnost? No, o tom to právě je. Snímek je plný současné politiky na všech frontách a moralizování. Stačí pozorně naslouchat, co Mark Wahlberg coby James Silva během výpovědi, kterým je děj občas přerušen, přesně říká. Jeden příklad za všechny. “Většina zdrojů vám lže přímo do obličeje. Chtějí dostat co požadují, protože vědí, že na to mají moc.” Není to k zamyšlení? Takže zběsilý, drsný a neúnavný akční snímek, který opět ocení jen příznivci hongkongských akčních snímků a hlavně stylu Johna Woo.


Dodatečné informace

Původní název:
Mile 22 (více)
  • USA 22. míle
  • USA Mile 22
  • USA 22 míľ
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
66,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
22. míle je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch