Slavný herecký klan proti zločinu: Denzel Washington se pere za postižené, syn nahlodává rasistický Ku-klux-klan

Slavný herecký klan proti zločinu: Denzel Washington se pere za postižené, syn nahlodává rasistický Ku-klux-klan
Equalizer 2 / BlacKkKlansman | Falcon
EQUALIZER 2 (režie: Antoine Fuqua)
Equalizer 2
Tak už i Denzel Washington (Training Day, Glory) to dotáhl na akčního hrdinu - mstitele. Do kin vstupuje Equalizer 2 a Washington coby vysloužilý člen elitní jednotky McCall bere opět spravedlnost do vlastních rukou, respektive zbraní. Opět režíruje Antoine Fuqua (Sedm statečných, Training Day) a vy se můžete těšit na vcelku zdařilý mix akce a humoru (viz trailer výše).
Tuzemské recenze si přečtete zde, na webu RottenTomatoes prozatím dávají 50 procent.

ŠPIÓN, KTERÝ MI DAL KOPAČKY (režie: Susanna Fogel)
Špión, který mi dal kopačky
Komediálněji pojatou akční podívanou slibuje režisérka Suzanna Fogel (Famous in Love) ve své novince s Milou Kunis (Černá labuť) a Kate McKinnon (Méďa 2) v hlavních rolích. V čem tkví zdroj humoru tohoto snímku? Dvojice žen se ocitne ve svízelné situaci, když jim dojde, že milenec jedné z nich byl ve skutečnosti špión. Jak se s nastalou situací vypořádají? Dozvíte se v kinech.
Tuzemští recenzenti dávají snímku Špión, který mi dal kopačky 51 procent, RottenTomatoes 45.

BLACKKKLANSMAN (režie: Spike Lee)
BlacKkKlansman: trailer | CinemArt
Režisér Spike Lee (Jednej správně, 25. hodina) platí za autorského režiséra, který se nepřestane prát za práva afroamerické komunity. Jeho novinka BlacKkKlansman se insprovala skutečným (a těžko uvěřitelným příběhem), černošského policisty Rona Stallwortha (John David Washington), který založil důvěrný vztah s buňkou rasistického Ku-klux-klanu. Telefonicky vystupoval jako vlastenec a zastánce bílé rasy, do praxe ale musel vše převést za pomoci kolegy Filipa Zimmermana (Adam Driver). Ten s "nadšením" docházel na tajná i veřejná setkání členů Ku-klux-klanu s cílem získat co nejvíce informací a překazit jim plánované násilné akce.
Adam Driver, John David Washington
BlacKkKlansman | Focus Features
Leeova novinka se zřetelně inspirovala v subžánru černořských filmů "blaxploitation", naráží nicméně též na současnost a celou řadu styčných bodů, ze kterých vychází najevo, že jsme se s rasismem ještě zdaleka nevyrovnali. Když k tomu připočteme kvalitní režii, herecké výkony a retro atmosféru, mohlo by jít o velmi zajímavý filmový přírůstek tohoto léta.
Tuzemští recenzenti dávají filmu BlacKkKlansman prozatím 74 procent.

LÉTO (režie: Kirill Serebrennikov)
Léto
Černobílý hudební retro snímek pojednává o osmdesátých letech v Leningradě (nyní Petrohradě), kde se na scénu vynořují nyní kultovní kapely Kino a Zoopark. Protagonisté bojují nejen proti oficiálnímu sovětskému režimu, ale též s emocemi, láskami a vším, co k životu punkerů patří. Ačkoliv se snímek režiséra Kirilla Serebrennikovi obrací do minulosti, je pro něj též příznačná nepříliš optimistická současnost. Autor filmu je totiž uvězněn v domácím vězení, čímž odkazuje na zlovůli nynějšího režimu.
Tuzemští recenzenti dávají filmu Léto 80 procent.

PŘÍBĚH KOČEK (režie: Gary Wang)
Příběh koček
A jeden čínský animák na samotný konec. Příběh koček pojednává o kocouru Marvinovi a jeho synovi Samovi, který se vydává na dobrodružnou cestu. Bude na otci, aby vzal svých devět kočičích životů a svého synka z toho velkého světa ve zdraví přivedl zpět. Trailer napovídá, že Příběh koček opisoval od hollywoodských animáků a rozhodně nebude výrazným příspěvkem k žánru. Spíš taková náplast pro nejmenší diváky do chudších letních měsíců.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.