Nově v kinech: "Superděti" ve sběrném táboře, zamilovaný fakír ve skříni a děsivý megažralok

Nově v kinech: "Superděti" ve sběrném táboře, zamilovaný fakír ve skříni a děsivý megažralok
Temné síly | CinemArt
MEG: MONSTRUM Z HLUBIN (režie: John Turteltaub)
MEG: Monstrum z hlubin
K horkému létu patří přepálená akce, Jason Statham (série Rychle a zběsile) a téměř 30 metrový prahistorický megažralok-megalodon. Statham se v novince režiséra Turteltauba (Čarodějův učeň, Frajeři ve Vegas) vydává na záchrannou misi do hlubinné ponorky, která uvízla na dně nejhlubšího podmořského příkopu. Jenže "Meg", jak se žralokovi v názvu filmu přezdívá, se má čile k světu a vypraví se z hlubin do společnosti...
Jason Statham
MEG: Monstrum z hlubin | Apelles Entertainment
K titulnímu kousku premiér, který bude s největší pravděpodobností též tahákem víkendu, není moc co dodávat. Recenze MEGa si přečtete zde. Zahraniční, které uveřejňuje web RottenTomatoes, dávají snímku 50 procent. Po smrtícím útoku na českého turistu v Egyptě nicméně zůstává nemalá pachuť a neochota tyhle předražené (snímek údajně vyšel na 150 milionů dolarů!!!) fantasmagorie podporovat.

TEMNÉ SÍLY (režie: Jennifer Yuh)
Temné síly
Tvůrci oblíbeného seriálu Stranger Things nebo sci-fi Příchozí (2016) přinášejí do českýh kin dystopický thriller Temné síly. Snímek pojednává o skupině dětí, které přežily záhadnou epidemii a začínají se u nich projevovat ničivé superschopnosti. Děti jsou internovány do speciálních táborů, mají jednu z pěti barev podle toho, jakou schopností zrovna vládnou. Hrdinka Ruby (Amandla Stenberg) se úspěšně dostává mimo svou (oranžovou) skupinu a pokouší se v dosti brutálním prostředí přežít.
Amandla Stenberg
Temné síly | 21 Laps Entertainment
Látka, která jde ve šlépějích Hunger Games a dalších dystopických vizích pro teenagery, nicméně u kritiků katastrofálně narazila. Režie byla svěřena Jennifer Yuh, která předtím natočila dva díly Kung Fu Pandy. A u složitější látky pro dospívající se jí příliš nedaří. Dle některých recenzí se nekonečně dlouhou dobu řeší citové vzplanutí hlavní hrdinky a očekávaná akce je žalostně krátká.
Tuzemští recenzenti prozatím dávají Temným silám 42 procent, na webu RottenTomatoes je to pouhých 19 procent kladných recenzí.

MISS HANOI (režie: Zdeněk Viktora)
Miss Hanoi
Před necelými 4 roky debutoval Zdeněk Viktora s kriminální Ralucou (2014), nyní se v novince Miss Hanoi zaměřuje na první vietnamskou policistku v řadách české policie a konflikt české/vietnamské společnosti. Policistku ztvárnila Ha Thanh Špetlíková (Ordinace v růžové zahradě 2), která pátrá spolu s dosti nerudným xenofobem v podání Davida Novotného (Hastrman, trilogie Zahradnictví) po vrahovi vraha.
Ha Thanh Špetlíková, David Novotný
David Novotný | če
Během vyšetřování se bude řešit nejen to, zda je vietnamská žena v řadách policie dobrou volbou, ale též to, jak se na věc dívá rodina Vietnamky, která má k zavražděnému vrahovi poměrně blízko. Novotného vyšetřovatel zase zosobňuje české stereotypy vůči Vietnamcům a de facto i dalším menšinám.
Jak vidí Miss Hanoi recenzenti? Dávají 60 procent, přičemž známky se pohybují od 40 do 80 bodů.

PODIVUHODNÁ CESTA FAKÍRA, KTERÝ UVÍZL VE SKŘÍNI (Ken Scott)
Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni
A jedna "feel good" romanticko-dobrodružná pohádka na závěr. Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni je filmovou adaptací oblíbené pábitelské knihy Romaina Puértolase pojednávající o síle lásky v kulisách naší civilizace.
Dhanush
Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni | Brio Films
Když se indický fakír Aja (Dhanush) v Paříži zamiluje do okouzlující Marie (Erin Moriarty), ale za nešťastných okolností je uvězněn ve skříni jednoho nábytkářského řetězce a směřuje na expedici do Anglie. Dobrodružná cesta po Evropě může začít. Bude na jejím konci setkání s milovanou dívkou?
Tuzemští recenzenti snímku dávají 65 procent.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.