Raluca

49%
Raluca

Filip Marold je bývalý policista a žižkovský soukromý detektiv, který se zabývá špinavými rodinnými aférami a kterého dohání vlastní temná minulost. Po Filipovi jde jeden z pražských gangsterských bossů Vrbovský, kterému Marold zabil bratra, vraha jeho manželky, a Filipovi milenky. Filip nyní propadne kouzlu rumunské krásky Ralucy, ale bohužel si včas neuvědomí, že je to past, kterou na něj nastražil jeho nepřítel, a dostane se do situace, ze které bude jen těžko hledat východisko...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Film-Noir je kromě svého uceleného příběhu hlavně specifický pro své hrátky se světlem a stíny v černobílém obraze. Český snímek se vším k danému žánru jakž takž přibližuje, jen bohužel v barevném provedení bez obrazových kouzel. Je to prostě nasnímané jako každý jiný film. Zdeněk Viktora si coby scénárista a režisér v jedné osobě vzal na bedra vskutku nelehký úkol. Žánr v českém filmu naprosto zapomenutý, tudíž nikdo neví, jak něco takového má vlastně vypadat. A to hlavně v českých podmínkách. S námětem si moc práci nedal. Prostě tu máme bývalého policistu živícího se jako soukromý detektiv hlavně ve sledování nevěrníků, který se snaží zapomenout na svou minulost, ale ať se snaží sebevíc, ta si ho stejně nakonec najde. A stačí k tomu málo. V zahraniční kinematografii téma zpracované nesčetněkrát a tak divák tímto zmlsaný se na tento počin bude dívat přeci jen s velkým odstupem. Jan Dolanský v hlavní roli svou postavu sice zahrál dobře, ale málo scenáristických nápadů mu nedalo šanci se ještě více patřičně herecky ´rozjet´, což je škoda. Děj je jednoduchý, předvídatelný a jednoznačný. Ale je český. Jméno detektiva - Filip Marold - není náhodné. Říká někomu něco jméno ´Philip Marlowe´? Znalcům filmů-noir by mělo. Snímek se také označuje jako erotický. Nic proti ničemu, ale takové jednoduché a krátké sexuální scény jsou viděny v kdejakém českém snímku napříč žánry, takže o nic extrovního se zase až tak nejedná. Malvína Pachlová jako svůdná femme fatale je tak asi jediná, která hlavně pány zaujme. Nic naplat, bez zkušeností ani takovýto specifický žánr nemohl dopadnou jinak, i když snaha vidět přeci jen je.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
Na české poměry nezvykle dobré! Napětí, akce, vtip - hlášky :-) ;) výborný scénář a krásná hudba. Ráda bych viděla ještě jednou. :-) 85 s přimhouřením oka (nějaké mouchy to mělo) a pro podporu zajímavého snímku dávám 90.

Dodatečné informace

Původní název:
Raluca (více)
  • Česká republika Raluca
Premiéra v ČR:
11. 12. 2014
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch